fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

creatori de educatie

Un cadru didactic din Câmpia Turzii s-a implicat în campania ”Creatori de educație”, proiectul său implicând elevii în identificarea unei probleme a comunității și găsirea unei soluții care să fie propusă reprezentanților administrației locale.

 

”Pașii întregii activități au avut la bază conceptul de politici publice. Prin metoda proiectului, elevii au parcurs mai mulți pași și au propus autorităților publice locale o politică publică pentru rezolvarea unei probleme a comunității. Problema identificată de ei a fost riscul producerii unor accidente în preajma trecerilor de pietoni, iar soluția pentru problema publică propusă a fost realizarea unor marcaje pietonale rutiere 3D. Pașii parcurși au fost: identificarea problemelor comunității, selectarea unei probleme pentru a fi studiată, culegerea de informații – (istorie – text lege), elaborarea unei propuneri de politică publică, elaborarea unui plan de acțiune, finalizarea portofoliului clasei, prezentarea publică, realizare unei prezentări Powerpoint (educație plastică, limbă și comunicare), reflecții asupra experienței de învățare”, explică prof. Carmen Anechitoae, în cadrul proiectului său.

Citește proiectul integral și votează și tu:

Proiect „Cetățeanul” – realizarea unor marcaje pietonale 3D

România promovează o educație deschisă, flexibilă, bazată pe aplicarea corectă și creativă a politicilor publice destinate formării viitorilor cetățeni, implicați activ în procesul de consolidare a identității naționale în context european.

„Creatori de educație” este un concurs destinat creșterii calității procesului de formare a tinerei generații, organizat în cadrul proiectului „Curriculum relevant, educație deschisă pentru toți” – CRED, al cărui beneficiar este Ministerul Educației Naționale.

Proiectul CRED (cod SMIS 2014+: 118327) urmărește facilitarea învățării, astfel încât să permită și să sprijine fiecare elev să progreseze în învățare, indiferent de trăsăturile sale de personalitate, de modul său de învățare sau de posibilele dificultăți întâmpinate în perioada de studiu, indiferent de etnie, dizabilitate etc.

Creativitatea dascălilor este calitatea care stă la baza potențării experienței profesionale reflectate în rezultatele fiecărui copil, indiferent de înzestrarea nativă a acestuia. Asigurarea egalității de șanse și împlinirea personală a fiecărui elev sunt obiective ale școlii românești de astăzi.

A crea devine astfel un verb conjugat în orice școală sub semnul identității profesionale a fiecărui cadru didactic. În acest spațiu al creației, nevoia de libertate se dezvoltă în inițiative, activități și rezultate care pun în ecuație orizontul de așteptare al fiecărui elev cu potențialul individual și cu nevoile societății.

Orice succes profesional pe care dascălii îl înregistrează reprezintă o experiență importantă pentru educația din România, în fapt o experiență de bună practică, sustenabilă pentru întregul sistem.

Platforma online www.creatorideeducatie.ro este spațiul virtual care va găzdui toate detaliile despre activitatea creatorilor de educație, completate cu materiale suport pentru diverse activități de succes și, firește, testimoniale.

Această selecție trebuie să creeze un spațiu concurențial, cu scopul de a spori valoarea actului didactic. Evaluarea produselor – exemple de bună practică – se va realiza de către o comisie abilitată, prin aplicarea obiectivă a unei grile de evaluare.
Accesul tuturor cadrelor didactice din țară la informațiile privind bunele practici vizează și implicarea acestora în procesul de evaluare online prin vot, pe site-ul www.creatorideeducatie.ro.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate