fbpx

Icon Scrie un comentariu

program it tineri

O echipă de tineri din Turda își propune să facă tot ce îi stă în putință pentru a aduce elevii din comunitatea lor și din împrejurimi mai aproape de tehnologie, dar pentru asta au nevoie de ajutor! 

Aplicând pentru concursul RO SMART În Țara lui Andrei, proiectul propus de ei, Community Coders, a trecut de prima etapă. Acesta face acum parte din proiectele semifinaliste, la numai un pas de obținerea fondurilor de 45.000€ pentru implementare.

RO SMART În Țara lui Andrei este o competiție națională de proiecte care își propun să schimbe România prin tehnologie. S-au depus proiecte din toată țara, iar cele eligibile, inclusiv Community Coders, pot fi acum votate pe platforma lor. Proiectele câștigătoare urmează să se transforme în realitate cu ajutorul granturilor oferite de OMV Petrom.

Ideea echipei presupune deschiderea a noi căi spre tehnologie pentru elevii din comunitatea locală. Aceștia își propun să le ofere resursele materiale și didactice necesare ca elevii să își formeze competențe noi în IT, să fie la curent cu actualitățile din domeniu, mai adaptabili pieței digitale în continuă schimbare și capabili să aducă o schimbare pozitivă în societate, venind cu soluții inovative problemelor cu care aceasta se confruntă. Fondurile pe care le-ar putea primi ar fi direcționate atât către atragerea mentoratului din industria IT, cât și către achiziționarea de aparatură ultramodernă în domeniu- de la laptopuri, la imprimante 3D și resurse hardware care în momentul actual sunt foarte greu accesibile pentru majoritatea elevilor. Pe lângă asta, finanțarea ar merge și către organizarea unor evenimente de tip hackathon, unde un număr mare de elevi participanți s-ar confrunta în idei, creații și inițiative, promovând totodată imaginea Turzii ca o comunitate a viitorului.

Voi puteți face o schimbare pentru tineri, pentru copii, pentru toată comunitatea susținând Community Coders cu un simplu vot aici ce nu va dura mai mult de 5 minute: 

https://www.taraluiandrei.ro/ro-smart/educatie?page=2&i=231

Descriere proiect:

Community Coders va crea contextul pentru a dezlănțui potențialul uman pe următoarele axe:

  1. Social: Se va crea un Centru de IT în Turda dotat cu resurse educaționale și tehnologice astfel încât orice elev interesat va avea acces la acestea. O mulțime de elevi, atât din oraș cât și din celelalte orașe și comune învecinate, nu au acces în timpul liber la resurse corespunzătoare pentru a se dezvolta. Acest proiect le va da șansa să înceapă să își construiască competențele digitale în special acelor elevi din medii defavorizate care nu au acasă calculator sau nu îl au suficient de bun pentru a putea învăța soft-uri mai complexe.
  2. Comunitar: Proiectul va crea un grup autonom de tineri. Aceștia vor fi învățați să recruteze resurse pentru ideile lor, să convingă experți să îi formeze precum și își vor crea o cultură de grup axată pe dezvoltare utilizând vaste resurse gratuite din mediul online. Oricum majoritatea persoanelor din această industrie se declară ca fiind auto-didacți. Acest proiect pur și simplu va crea un cadru pentru ca învățarea de acest tip să fie mai bine organizată și recunoscută precum și direcționată către proiecte IT clare.
  3. Sistemic: Sistemul actual de învățământ nu mai este capabil să formeze corespunzător elevi datorită organizării sale curriculare. Orice sistem curricular, prin excelență, este static și se adaptează greu schimbărilor în timp ce piața digitală este flexibilă și se schimbă constant. Acest proiect ar putea să fie prima inițiativă de a lateraliza învățământul digital. O sută de profesori foarte competenți nu se compară în cunoștiințe cu miile de tutoriale online, cursuri gratuite, jocuri educaționale. Mai mult, răspunde mult mai eficient nevoilor psihologice din perioada adolescenței, mai exact, nevoii acestora de autonomie. Grupuri autonome pot general mult mai competitiv idei inovatoare care să schimbe lumea.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator