fbpx
Icon Scrie un comentariu

pisa elevi

În această dimineață a debutat la Turda o nouă ediție a festivalului de teatru pentru elevi – Alter Ego organizat anual de Școala Teodor Murășanu.

 

Ajuns la cea de-a XVII a ediție, evenimentul devenit deja tradiție reunește „mici actori” de la școlile din Turda dar și din întreaga țară.

Competiția teatrală din acest an a avut la start un număr de 17 de spectacole pregătite de elevi din ciclul primar și gimnazial din diverse părți ale țării. În etapa finală, în urma unei preselecții, s-au calificat 11 spectacole care sunt vizionate pe scena teatrului turdean chiar în acest moment.

​Elevii turdeni participă în finală cu trei spectacole reprezentând școlile ”Teodor Murășanu” și ”Horea, Cloșca și Crișan”.

Partenerii festivalului sunt: Primăria Municipiului Turda, Salina Turda, Teatrul ”Aureliu Manea”, Colegiul ,,Emil Negruțiu” Turda, Biblioteca Municipală ”Teodor Murășanu” și Școala Gimnazială ”Horea, Cloșca și Crișan” Turda.

Ne bucurăm că Festivalul de teatru pentru elevi a ajuns la a 17 a ediție. Va felicit anticipat pe toți participanții, deoarece prin simplul fapt ca azi urcați pe scenă, vă face câștigători. Teatrul ajută foarte mult, începând de la dezvoltarea abilităților de comunicare, inclusiv ajuta teama de a vorbi în public, iar implicit aduce încrederea în sine. Mulțumesc colegilor implicați în organizare, nu este ușor,  presupune o munca titanică,  mulțumesc presei care este mereu aproape de noi, mulțumesc colaboratorilor: Primăria Turda, Salina, Teatru Aureliu Manea, Școala Horea Cloșca și Crișan, Colegiul Emil Negruțiu, Biblioteca Municipală Teodor Murășanu  și sponsorilor: Cofetăria Savarina, Edo Garage și DDD Insecto. Vș asigur de sprijinul si deschiderea mea" transmite Gianina Silvia Matei, Director la Școala Gimnazială ,,Teodor Murășanu" Turda cu ocazia deschiderii festivalului de teatru

Cu această ocazie amintim că Școala Teodor Murășanu din Turda și-a adjudecat recent un premiu internațional la un festival de teatru din Italia. Este vorba despre Premiul I în finala internațională a ediției XXI a ”Festivalului internațional al creativității în școală” desfășurată în perioada 1-4 mai 2019  în Italia, la Sanremo.

Elevii turdeni au participat la această competiție cu două piese de teatru, una în limba engleză (”Youth everlasting and life without end”) și una în limba franceză (”Pour l’announce”), ambele fiind foarte apreciate atât de juriu, cât și de publicul prezent în sala de spectacol.

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator