fbpx

BANNER vezeteu

Scrie un comentariu

eu in europa

În data de 14 mai, la Colegiul Național Mihai Viteazul din Turda, Proiectul promotori pentru Democrația Europeană, prin Asociația The Da Vinci System a ajuns la tinerii turdeni cu un proiect de informare cu privire la funcționarea instituțiilor Uniunii Europene.

 

Proiectul ”Promotori pentru democrația europeană” este la a 5-a ediție anul acesta și este un proiect făcut să răspândească informații pragmatice despre impactul Uniunii Europene în viețile noastre de zi cu zi și despre care este modul prin care Uniunea Europeană funcționează.

Astfel, în fiecare ediție, tinerii cu vârsta peste 18 ani implicați în comunitate din toată țara pot participa în cadrul acestui proiect, candidând cu o inițiativă propusă și implementată de către ei. După selectarea celor mai bune proiecte, tinerii participanți se întâlnesc la București, la Biroul Parlamentului European, unde își aduc ideea la cel mai înalt stadiu prin sesiuni de informare.

Proiectul de la Turda a fost ”Eu în Europa” iar coordonatorul a fost Sergiu tritean, membru al Asociației The Da Vinci System din Turda. Acest proiect ce a fost compus dintr-un seminar pe Uniunea Europeană, cum se aplică dreptul de a lua decizii în cadrul acesteia, dar și despre importanța votului, cum se votează și unde mai exact ajung persoanele votate.

Pentru ca participanții să înțeleagă și mai bine procesul decizional, a fost pregătit un meci de dezbateri demonstrativ pe tema dacă UE ar trebui să fie o federație, abordând puncte referitoare la divergențele culturale și dezvoltarea economică și probleme în selectarea organelor care vor modifica sistemul legislativ.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator