fbpx

Scrie un comentariu

gradinita

Potrivit unui anunț recent al Ministerului Educației Naționale (MEN), reînscrierea copiilor care sunt deja la grădiniță, dar și înscrierea celor nou-veniți vor începe în data de 6, respectiv 21 mai.

Ca și în anii anteriori, la înscrierea copiilor la grădinițe se vor folosi niște criterii generale de departajare, valabile pentru toate grădinițele, după care, la epuizarea acestora, fiecare dintre aceste unități de învățământ va putea folosi și criterii specifice.


Potrivit unui comunicat publicat recent pe website-ul MEN, reînscrierea copiilor care merg la grădinița în acest an şi doresc să o frecventeze şi în anul şcolar 2019-2020 va începe în data de 6 mai, iar înscrierea nou-veniților la grădință va putea fi făcută începând cu 21 mai.“Orarul reînscrierilor/înscrierilor va fi stabilit de conducerea unităţii de învăţământ şi va fi afişat, la loc vizibil, în fiecare grădiniţă, pentru informarea părinţilor şi a publicului interesat, inclusiv pe site-ul acesteia (dacă există) şi, eventual, pe site-urile inspectoratelor şcolare. Ocuparea locurilor libere, după finalizarea procesului de reînscriere, se va face, de regulă, în ordinea descrescătoare a grupelor de vârstă, astfel: grupa mare, grupa mijlocie şi grupa mica”, se precizează în anunțul ministerului.


În esență, toți părinții vor putea, în limita locurilor libere, să-și înscrie copilul la grădiniță. În situația în care la o grădiniță se înregistrează mai multe cereri de înscriere decât locuri libere, atunci se vor aplica criteriile generale de departajare (folosite de toate grădinițele). 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator