fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

cnmv Turcia

În perioada 25 februarie- 01 martie 2019, a avut loc la Zubeyde Hanim Mesleki Ve Teknik Anadolu Lisesi din Muğla, Turcia, prima activitate de predare/ formare/ învăţare din cadrul proiectului de parteneriat strategic ERASMUS+ – Acţiunea KA2 – parteneriate strategice în domeniul școlar (Cooperare și Inovare Pentru Bune Practici), cu titlul “Filming Together to be Closer”, finanţat de Comisia Europeană prin intermediul Agenţiei Naţionale pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP). 


Pe parcursul a cinci zile, participanţii la mobilitate s-au implicat în activităţi menite să le dezvolte competenţele regizorale, dar și cele legate de filmări, montare video și prelucrarea imaginilor. Atelierele desfășurate în acest sens, “How to shoot a short film”, “Applying the filming techniques” , “Study different kinds of film” au ajutat participanţii la mobilitate să se iniţieze în arta filmatului, familiarizându-se cu etapele producerii unui film de scurt metraj: pre-producţia, pregătirea pentru etapa de producţie, producţia propriu-zisă (filmarea), etapa de după încheierea filmărilor și post¬-producţia. 


Pentru a înţelege mai bine conceptul de regie și de producţie, elevii au avut oportunitatea de a-și asuma rolul de regizor, de cameraman și de actori.Astfel, elevii și-au însușit anumite tehnici de filmare, producând filme scurte pe tema unei valori europene- libertatea.


Elevii și profesorii celor 4 ţări oaspete au avut ocazia să înveţe cuvinte de bază ale limbii turce şi să se bucure de frumuseţile naturale din regiune: Akyaka și Marmaris. Această ultimă staţiune este situată într-un frumos golf, în locul de întâlnire dintre marea Egee şi marea Mediterană.


În cadrul unei întâlniri, profesorii participanţi au stabilit, totodată, sarcinile de lucru în vederea pregătirii următoarei mobilităţi, care va avea loc în Kaunas, Lituania, în perioda 06 mai -10 mai 2019.
Elevii s-au intors acasă cu experienţe deosebite, cu deprinderi de comunicare în limba engleză, aceștia învăţând și unele cuvinte în limba turcă. De asemenea, elevii au avut ocazia să locuiască la familii gazdă, adapatându-se, astfel, la un mediu nou, la o nouă cultură și la un nou stil de viaţă. 


Activitatea a fost apreciată pozitiv de partenerii participanţi, gazdele fiind apreciate pentru organizare și pentru omogenitatea programului.

 

Coordonator proiect, 
prof. Mioara Boboia

Director, 
prof. Alexandra-Maria Zamfir

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate