fbpx

Scrie un comentariu

comunicat ctvu

Participarea la programul educativ ”EPAS’’ a adus Colegiului Tehnic ,,Victor Ungureanu’’ din Municipiul Câmpia Turzii, titlul de ,,Şcoală Ambasador a Parlamentului European’’, decernat în cadrul Galei Premiilor EPAS care a avut loc în luna septembrie a anului 2018 la Biroul de Legătură al Parlamentului European din Bucureşti.

 

Activitatea desfăşurată în cadrul proiectului a fost răsplătită cu un seminar aprofundat pentru coordonator desfășurat la Parlamentul European în noiembrie 2018, dar şi cu o vizită de studiu la Bruxelles pentru patru elevi .

Astfel, în perioada 20-22 februarie 2019 un grup de eleve însoțite de doamna profesor Cristina Şopterean, de la Colegiul Tehnic „Victor Ungureanu” au fost prezente la Bruxelles.

Cele patru ambasadoare junior, Daria Andrus, Andreea Filip, Diana Boar, Ioana Moldovan au fost premiate de către europarlamentarul, Daniel Buda, pentru activitatea desfăşurată în cadrul proiectului EPAS. S-au efectuat vizite la Parlamentul European de la Bruxelles, la Muzeul de Istorie Europeană, Parlamentarium și Centrul istoric Bruxelles.

Prin această acţiune, europarlamentarul a dorit să vină în sprijinul elevilor pentru a cunoaște instituțiile europene și implicațiile deciziilor asupra vieții de zi cu zi. Daniel Buda le-a vorbit ambasadorilor juniori prezenţi la PARLAMENTUL EUROPEAN despre discuțiile purtate în cadrul Comisiei de Agricultură, a Comisiei de Dezvoltare Juridică și a Comisiei de Afaceri Juridice, în care activează și deciziile care se iau la acest nivel și care pot afecta pozitiv sau negativ țara noastră.

De asemenea, a afirmat că în această perioadă agitată a istoriei europene, Parlamentul European reprezintă pilonul central al democrației la nivelul Uniunii Europene, iar prin intermediul europarlamentarilor, interesele fundamentale ale cetățenilor pot fi apărate la nivel european.

“Suntem onorați și fericiți că am fost parte a acestui program educativ ce a adus în prim plan spiritul și valorile europene. Mulţumim pentru sprijin conducerii şcolii, cadrelor didactice, elevilor, domnului primar Dorin Nicolae LOJIGAN şi nu în ultimul rând domnului europarlametar Daniel Buda” - spune doamna profesor Cristina Şopterean.

Direcția Relații Cu Comunitatea

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator