fbpx

Scrie un comentariu

elevi scoala iarna

Ministrul Educației, Ecaterina Andronescu, a lămurit situația privind prezența elevilor la școală, mâine, după ce vineri aceștia au avut ”liber”, din cauza avertizărilor din sănătate, privind extinderea cazurilor de gripă.

 

”Luni, în ultima săptămâna din primul semestru, se încheie situațiile școlare pentru toți elevii și, prin urmare, nu ne permitem să bulversăm școală și să nu finalizăm semestru. Deci îi învit luni pe toți elevii și profesorii la școală”, a spus ministrul Ecaterina Andronescu, citată de realitatea.net.

Totuși, oficialul Ministerului Educației a precizat că se vor face controale de sănătate foarte severe, iar copiii care prezintă simptome de gripă sau viroze respitratorii nu vor fi lăsați la școală!

”Se va face un triaj de sănătate foarte sever, ca urmare cei care prezintă simptome de gripă sau viroze respiratorii, sunt trimiși la medic. Cei care au o stare de sănătate normală, rămân la școală și își văd de lecții, așa cum stabilește programul pentru fiecare clasă în parte. (...) Din informațiile pe care eu le am din zilele precedente în care elevii au mers la școală, în fiecare școală se face triaj epidesmiologic. Părinții care știu că au copiii bolnavi nu trebuie să îi ducă la școală, în colectivitate. Dacă părinții vin cu elevi bolnavi la școală, în urma triajului, aceștia sigur ajung la medic. E foarte ușor de văzut de orice dacă există simptome asemănătoare gripei”, a mai spus ministrul Educației.

Vineri, 25 ianuarie, cursurile au fost suspendate în toată țara. 

Conform ordinului semnat de ministru, ”suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semestrului, respectiv al anului școlar”.

Decizia a fost luată miercuri, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au declarat a doua săptămână cu caracter epidemic. În cazul în care va urma și a treia săptămână cu caracter epidemic, în România va fi declarată epidemie de gripă, anunța HotNews.ro.

Foto: realitatea.net

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator