marian morar
m install
nello construct

S-a dat ordin! Elevii nu merg la școală vineri, 25 ianuarie!

zamblau eugen

În data de 25 ianuarie 2019 (vineri) se vor suspenda cursurile la TOATE unitățile școlare din România! Azi s-a dat ordinul de la Ministerul Educației, semnat de ministrul Ecaterina Andronescu!

 

Conform ordinului semnat de ministru, ”suspendarea cursurilor este urmată de măsuri privind parcurgerea integrală a programei școlare până la sfârșitul semastrului, respectiv al anului școlar”.

Astfel, întrucât mâine este zi liberă oficială, elevii din învățământul preuniversitar vor merge la școală abia luni.

Deși în ordin nu s-a precizat motivul suspendării cursurilor din data de 25 ianuarie, se pare că decizia a fost luată la recomandarea Ministerului Sănătății, din cauza numprului mare de cazuri de gripă.

Decizia a fost luată miercuri, după ce specialiștii Institutului Național de Sănătate Publică au declarat a doua saptamana cu caracter epidemic. În cazul în care va urma și a treia săptămână cu caracter epidemic, în România va fi declarată epidemie de gripă, anunță HotNews.ro.

„Conform raportarilor INSP, saptamana 14 – 20 ianuarie 2019 a avut un caracter epidemic, la fel ca si saptamana anterioara acesteia. Numarul cazurilor de infectii respiratorii acute a crescut din nou cu peste 20% fata de nivelul asteptat. Conform specialistilor, daca si cea de a 3-a saptamana consecutiv isi va mentine caracterul epidemic, va fi declarata epidemia de gripa”, arată Ministerul Sănătății, într-un comunicat. 
 
„Ministerul Sanatatii a informat astazi Ministerul Educatiei Nationale despre situatia prinvind evolutia infectiilor gripale si despre oportunitatea unei masuri suplimentare de prevenire a imbolnavirilor cu gripa, care consta in suspendarea cursurilor scolare pentru data de 25 ianuarie 2019. Aceasta masura a fost aprobata printr-un Ordin al ministrului Educatiei Nationale. Astfel, dat fiind ca 24 ianuarie este declarata ofical zi libera, timp de 4 zile, copiii vor putea evita expunerea in colectivitati”, se arată în comunicatul citat.
Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 75 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2