fbpx

3 Comentarii

bani copii

Toți copii din România, care nu au împlinit vârsta de 18 ani, beneficiază de un cont de economii deschis automat de către Statul Român. Părinții pot depune în acest cont bani pentru copiii lor, la o dobândă de 3% pe an (mai mare decât cea oferită de piață), iar banii pot fi ridicați la împlinirea vârstei de 18 ani. Cei care depun minim 1200 lei/an, primesc o primă de 600 de lei/an, din partea Statului! Practic, dacă depui 1200 de lei în anul 2019, la începutul anului 2020 vei avea 1800 de lei în acest cont, plus dobânda aferentă! Și tot așa în fiecare an.

 

”Guvernul a deschis, începând cu 1 ianuarie 2019, conturi de economii pentru fiecare minor din România, în care părinţii pot depune bani pentru a beneficia de primă de la stat şi de o dobândă anuală de 3%. Este vorba despre circa 4,17 milioane de conturi deschise la Trezorerie, în numele tuturor copiilor din România”, anunță Adevărul.

În data de 1 decembrie 2018, Guvernul a aprobat Programul guvernamental „gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar”.  Începând cu 1 ianuarie 2019 programul a devenit operaţional, părinţii sau reprezentanţii legali ai copiilor cu vârsta până la 18 ani, din întreaga ţară putând să depună sume de bani în contul acestora, anunţă Comisia Naţională de Strategie şi Prognoză (CNSP). Nu este nevoie de nicio cerere. Este necesar doar efectuarea unei plăţi prin virament bancar, mandat poştal sau o depunere în numerar.

Programul guvernamental „gROwth - Contul individual de economii Junior Centenar” le permite părinţilor care vor să economisească pentru copiii lor să beneficieze de o primă anuală de la stat de 600 lei şi o dobândă anuală de 3%. Potrivit proiectului, părinţii sau tutorii pot depune cel puţin 1.200 lei/an, bani pe care să nu-i folosească până când vor împlini vârsta de 18 ani. În cazul în care la finele anului calendaristic suma depusă în anul respectiv este mai mică decât suma minimă de 1.200 de lei, titularul contului nu beneficiază de prima de stat, dar pentru soldul contului se acordă dobândă. Sumele depuse anual în cont nu vor putea depăşi un plafon maxim reprezentând echivalentul în lei a valorii de 100.000 euro, calculat la cursul de schimb din ultima zi a anului precedent. Titularul contului beneficiază de prima de stat numai pentru suma minimă de 1.200 lei, precizează sursa citată.

Sumele pot fi retrase mai devreme doar în cazul în care apar situaţii excepţionale, cum ar fi cheltuieli de sănătate pentru tratarea minorului în cazul bolilor cu risc de deces ale acestuia şi în cazul decesului,/ În aceste situaţii, prima de stat se acordă pentru anii în care s-au efectuat depuneri, inclusiv pentru anul în care a intervenit situaţia excepţională şi dobânda aferentă.  „La împlinirea vârtsie de 18 ani şi în situaţiile excepţionale prevăzute la alin (5), titularului contului sau reprezentantul legal al acestuia, după caz, poate afectua retragerea totală a sumelor din cont. Dacă nu se solicită retagerea sumelor din cont, acestea nu beneficiază de condiţiile din acest program”, mai prevede programul.  Pe de altă parte, programul prevede că prima de stat, calculată pentru toţi anii în care s-au făcut depuneri, plus dobânda, se va plăti în termen de 15 zile de la scadenţa depozitului.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Persoane în conversație:
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Laura bazata · 17:34 07.01.2019
  Bună seara îmi spuneți Vă rog la ce banca pot merge sa mă informez în legătură cu acest anunț
  • Acest comentariu este nepublicat.
   Ziar TurdaNews · 17:36 07.01.2019
   Nu la bancă! Este precizat că este vorba despre un cont deschis la Trezoreria Statului.
   Deci, puteți obține eventuale informații suplimentare de la Administrația Financiară.
 • Acest comentariu este nepublicat.
  Andrei Stelian · 22:50 06.01.2019
  Mulțumesc! A fost o informație foarte utilă!
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator