fbpx

Scrie un comentariu

elevi mv

Între 26-30 noiembrie 2018, un grup format din 5 elevi ai Școlii Gimnaziale „Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu au participat la o activitate de învățare la Institutul ISIS Alfonso Casanova din Napoli, Italia.

 

Însoțiți de doamnele profesoare Suciu Mihaela, Gombasi Gabriela și Chira Daniela, aceștia au avut șansa să fie prezenți pe parcursul unei săptămâni la activități variate în cadrul proiectului Erasmus+ „Designing Bridges Among European Citizens Through STEAM”

Elevii s-au implicat în sesiuni de învățare care au constat în introducerea elementelor de baza în Arduino și Unity, dovedindu-se , fiecare dintre ei, foarte interesați și receptivi. S-au remarcat în concursurile pe grupe organizate în cadrul activităților, deși erau printre cei mai tineri participanți.

Multe peripeții, pentru unii dintre ei primul zbor cu avionul, prieteni noi dintre elevii școlilor participante:Estonia, Italia, Spania și Turcia, locuri fascinante, cum ar fi Muzeul național de arheologie, anticul oraș Pompeii și frumosul oraș Sorrento, toate acestea au contribuit la o experiență de neuitat. Întâlnirea cu domnul primar al orașului Napoli a fost un moment emoționant.

Nu au fost de neglijat nici tradițiile culinare italiene, elevii savurând celebra pizza Margherita și pastele gătite în diverse moduri.

Activitatea a reunit , că de obicei în proiectele Erasmus+ între școli, elevi cu vârste și preocupări diverse, dar totuși atât de apropiați prin viziunea lor deschisă asupra statutului de cetățean european.
La întoarcerea în țară,pe parcursul lunii decembrie, elevii au împărtășit și celorlalți profesori și elevi din școală experiențe trăite și cunoștințele dobândite.

Director adjunct, Gombasi Gabriela
Coordonator proiect, Suciu Mihaela

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator