marian morar
m install
nello construct

Premii pentru cele mai bune idei de soluții la problemele Clujului propuse de către elevii clujeni

zamblau eugen

INNOVATORY, un proiect de inovare socială derulat de către Grupul PONT, s-a desfășurat la  Cluj-Napoca în parteneriat cu Inspectoratul Școlar Județean Cluj,  cu sprijinul financiar al  Primăriei și Consiliului Local al Municipiului Cluj-Napoca printr-o finanțare nerambursabilă.

 

Programul a avut drept scop dezvoltarea competențelor tinerilor din 10 licee din municipiul Cluj-Napoca în a identifica problemele din societate și posibilele soluții la acestea, cu ajutorul facilitatorilor. Munca de echipă, gândirea critică, empatia, planificarea orientată pe soluții sunt doar câteva dintre metodele și principiile de lucru abordate în program.

Proiectul de tineret, INNOVATORY a contribuit la încurajarea abordărilor interdisciplinare, participative în ceea ce privește găsirea unor soluții eficiente pentru problematica identificată, precum și la utilizarea metodelor de tip Design Thinking care contribuie la dezvoltarea creativității tinerilor, la implicarea  socială și urbană a elevilor de liceu în viața comunității.

Pornind de la paradigma – Cu ce probleme se confruntă Clujul și locuitorii orașului în momentul de față? Și, mai important, ce soluții putem găsi?- s-a conturat cadrul INNOVATORY, în care elevii să-și poată dezvolta ideile și inițiativele într-un mod inovator, dar și perspectiva de a genera soluții propuse de către elevii clujeni pentru comunitatea lor.

Organizați în 30 de grupuri și totalizând 119 elevi din 10 licee din municipiul Cluj-Napoca, elevii au lucrat împreună cu profesorii coordonatori în perioada 17 septembrie – 9 noiembrie 2018 și au propus  idei de inovație socială în domeniile: educație, cultură, timp liber, ecologie și mobilitate urbană.

Gala INNOVATORY a avut  loc în data de 24 noiembrie 2018, la Cinema Dacia din Cluj-Napoca, ocazie cu care echipele au  prezentat prototipurile  soluțiilor pregătite în acest interval de timp și s-au premiat 8  idei creative și inovatoare propuse de către liceeni,  juriul fiind format din reprezentați ai Primăriei Municipiului Cluj-Napoca, ai Inspectoratului Școlar Județean Cluj, ai Centrului Cultural Clujean și ai Grupului PONT, inițiatorul acestui proiect.

Gândirea și munca în echipe a fost facilitată și coordonată de către 10 profesori, directori adjuncți și coordonatori de proiecte și programe educative școlare și extrașcolare,  din liceele clujene: Colegiul Național George Barițiu, Cluj-Napoca;  Colegiul Tehnic Napoca, Cluj-Napoca; Colegiul Tehnic Anghel Saligny, Cluj-Napoca; Liceul de Informatică Tiberiu Popoviciu, Cluj-Napoca; Liceul Greco-Catolic Inochenție Micu, Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Onisifor Ghibu, Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Avram Iancu, Cluj-Napoca; Liceul Teoretic Bathory Istvan, Cluj-Napoca; Liceul Teologic Reformat Cluj-Napoca și Liceul Teoretic Nicolae Bălcescu Cluj-Napoca.

 

 Biroul de presă al I.Ș.J. Cluj                         

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2