Scrie un comentariu

trenul unirii

Peste 400 de elevi clujeni însoţiţi de profesori vor călători cu trenul la Alba Iulia, de Ziua Naţională a României, pentru a celebra în oraşul Unirii cei 100 de ani de la formarea statului român modern.


Inspectoratul Şcolar Judeţean Cluj (IŞJ) şi-a propus ca în anul Centenarului să refacă traseul unirii parcurs de clujenii care au plecat spre Alba-Iulia pentru manifestările de 1 Decembrie 1918. 400 de liceeni, însoţiţi de profesori şi persoane din cadrul inspectoratului, vor pleca de 1 decembrie din Dej, cu oprire în Gherla, Cluj, Câmpia Turzii, Teiuş şi având ca destinaţie finală Alba-Iulia.


Inspectoratul a închiriat pentru această ocazie două vagoane de tren de la o companie privată pe care vor fi arborate mai multe steaguri tricolore.


„ISJ Cluj organizează de Centenar un proiect inedit intitulat ‘Trenul Unirii’, care se va desfăşura în ziua de 1 Decembrie şi la care vor participa 400 de elevi şi profesori din licee clujene. Am închiriat două garnituri de tren de la un operator privat, una va pleca de la Dej – Gherla, iar cealaltă din Cluj-Napoca, vor trece prin Câmpia Turzii şi Teiuş şi vor ajunge la Alba Iulia în jurul orei 10.00, unde vor participa la manifestările oficiale organizate pentru sărbătorirea Zilei Naţionale a României”, a declarat, într-o conferinţă de presă, şeful ISJ Cluj, Valentin Cuibus.


Potrivit acestuia, cele două garnituri de tren „vor fi pavoazate cu steaguri tricolore şi cu mesaje privind Unirea de la 1 Decembrie”, iar la Teiuş va fi depusă o coroană de flori la placa amplasată în memoria unui ţăran din comuna clujeană Iara, Ion Arion, „care a fost împuşcat în 30 noiembrie 1918 de autorităţile vremii care se opuneau unirii, în timp ce el ducea steagul tricolor la manifestările de la Alba Iulia”.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator