fbpx

pmp 1300x300

asacons montatorprefabricate

Scrie un comentariu

the da vinci system

Asociația The Da Vinci System și-a început existența în anul 2014 ca o mișcare măruntă a tinerilor care erau pasionați de dezbateri academice și care doreau să se afirme prin activitățile pe care le desfășoară. 

 

Patru ani mai târziu această organizație a crescut mult, atât în dimensiuni, cât și în fluxul de activități pe care îl desfășoară: a câștigat de 2 ori titlul de Cel Mai Bun ONG în cadrul Galei Zilelor Municipiului Turda, a desfășurat numeroase proiecte regionale și internaționale, transformând Turda într-un nod strategic pe harta dezbaterilor academice din Transilvania, precum și organizează încă numeroase ateliere de lucru, traininguri și activități în cadrul celor patru cluburi de Debate (dezbateri), Business (antreprenoriat), Numbers (tehnologie) și Character (dezvoltare personală).

Odată cu această creștere masivă în inițiative pentru comunitate s-a dezvoltat și nevoia organizării unei noi structuri care să răspundă mai eficient dificultăților care apar pe parcurs. 

The Da Vinci System dorește în continuare să își mențină caracterul de actor care împuternicește tineretul cu responsabilități reale și le oferă acestora un context în care, având acces la resursele potrivite, să își transforme viziunea civilă în realitate. În acest context, deja, de la începutul lunii septembrie, există 2 birouri executive autonome care gestionează proiecte și organizează evenimente educaționale, ambele formate majoritar din elevi: 

  • Biroul General coordonat de până în prezent de Sergiu Tritean, elev în clasa a 11-a la Colegiul Național ”Mihai Viteazul”, care desfășoară activități în Turda;
  • Biroul General coordonat de Oana Melnicu, elevă în clasa a 11-a la Liceul Teoretic ”Pavel Dan”, care desfășoară activități în Câmpia Turzii;

În schimb, până în prezent, Boardul Executiv al organizației avea ca atribuții doar monitorizarea celor două Birouri Generale precum și sprijinirea acestora prin expertiză și experiență în desfășurarea activităților acestora. 

Scopul acestei organizații a fost dintotdeauna cel puțin implicit: Crearea Contextului pentru Dezvoltarea Potențialului Uman. Odată observată această creștere în cadrul organizației a apărut și dorința de a dezvolta și alte proiecte, care nu vizează exclusiv tineretul, sau care depășesc posibilitățile actuale de organizare pe care le au la îndemână elevii de liceu, proiecte care să vizeze acele aspecte care dezvoltă potențialul uman. 

Astfel, considerând că democrația și dezvoltarea oamenilor sunt elementele fundamentale pentru realizarea scopului organizației, se va înființa o nouă organizație care să urmărească consolidarea lor: Asociația pentru Mobilitate Socială și Educație Democratică (Amos Ed). Noua organizație va monitoriza și gestiona și activitățile desfășurate sub egida The Da Vinci System iar activitățile pentru tineret urmează să fie înglobate în continuare în structura The Da Vinci System. Membrii acestui corp subordonat Amos Ed, DaVincerii, vor continua să fie vocea care stabilește cum ar trebui să arate inițiativele de tineret în comunitate, prin intermediul celor două Birouri Generale, formate din reprezentanții lor. În schimb, Amos Ed își propune să desfășoare și numeroase alte proiecte, pentru a crește gradul de activitate economică din comunitate, nivelul de informare al cetățenilor precum și accesul la oportunități de dezvoltare profesională și personală al cetățenilor.

Pentru gestionarea eficientă a noii structuri, Consiliul Director al organizației a decis restructurarea Boardului Executiv. Astfel, cea mai mare parte a activității urmează să fie gestionată de un Board de Directori, format pentru moment din Denisa Moisă ca Director de Marketing, Adriana Savu ca Director Financiar și George Mesaroș ca Director Operațional precum și coordonată de Ovidiu Damian care renunță la funcția de Președinte al organizației pentru funcția de Director General. 

Deasemenea, deși funcția de Președinte va exista în continuare în organizație, Președintele nu va mai direcționa în mod direct activitățile organizației, ci va veghea la realizarea scopului organizației precum și la concordanța dintre proiectele desfășurate de Boardul de Directori sau Birourile Generale și scopul de a dezvolta potențialul uman. Această funcție va fi ocupată din nou de Leonardo Mărincean, care a mai deținut un mandat de Președinte în perioada iunie 2014 - iunie 2018. 

Pentru a forma următoarea generație cât și pentru a avea un input din partea ei, alături de Președinte va funcționa și un Vicepreședinte, în persoana lui Sergiu Tritean, care renunță la funcția sa în Biroul General, urmând să fie înlocuit în cel mai scurt timp.

Suntem foarte încântați că această organizație micuță a reușit odată cu anii să atragă oameni atât de implicați încât să poată să funcționeze la acest nivel.

”Cred că Ovidiu este un manager înnăscut. Încă de la momentul intrării sale în organizație acesta a dovedit o pasiune pentru a coordona și a organiza. Oricum, în calitate de Președinte, în aceste câteva luni, acesta a dovedit că gestionează extraordinar proiectele și activitatea organizației. Mutarea acestuia pe o funcție strict executivă și crearea posibilității pentru el să gândească și să implementeze proiecte, nu doar să supervizeze și să ofere sfaturi pentru Manageri, va aduce foarte mult câștig organizației precum și, evident, comunității locale.” ne transmite Leonardo Mărincean. 

”Eu mă bucur că Leonardo s-a întors alături de noi și va veghea la respectarea idealurilor organizației. Chiar dacă acesta nu se va implica în organizarea propriu zisă a proiectelor, sunt sigur că experiența acumulată de el ne va ajuta să ne îmbunătățim nivelul respectarii valorilor actuale. Mă bucur de asemenea că am alături o echipă formată din oameni absolut extraordinari care deja au acumulat experiență pe domeniul lor, și care, sunt dispuși, alături de mine, să ajutăm să construim o comunitate aşa cum am fi vrut-o mereu şi cu care să vrem să ne mândrim.” ne transmite Ovidiu Damian.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator