fbpx

Scrie un comentariu

TM roboti

În această după-amiază șase echipe de elevi de la Școala Gimnazială Teodor Murășanu din Turda au prezentat roboții creați de ei sub coordonarea profesorilor și a instructorilor de la Clubul Copiilor.

 

Practic cu această ocazie s-a pus punct acțiunii Meet and Code 2018.

Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” din Turda s-a implicat activ și în acest an în evenimentele marca Europe Code Week. În perioada 6-21 octombrie, au fost planificate activități de programare și robotică, în cadrul acțiunii Meet and Code 2018. Cele două proiecte care au îndeplinit criteriile organizatorilor, în speță Asociația Techsoup, au primit finanțări de 600€.

Proiectul Scratch și ...Gool! și- a propus programarea cu ajutorul Scratch a unor acțiuni ofensive a jucătorilor unui meci de fotbal și executarea acestor coduri de către elevii împărțiți în două echipe. Această etapă s-a încheiat săptămâna trecută, astăzi a venit rândul roboților creați de elevi să ofere reprezentații.

Mai concret, cel de-al doilea proiect premiat este ROBOgame. Potrivit coordonatorului și inițiatorului proiectelor, voluntar prof. înv. primar drd. Gabriela Crișan, se urmărește dezvoltarea competenţelor digitale ale elevilor prin programul Robotica prin Lego, adecvarea demersului didactic la nevoile şi aşteptările elevilor, valorificând ceea ce le place elevilor să facă și compatibilizarea sistemului de învăţământ românesc cu sisteme de învățământ europene.

În acest caz, elevii au realizat programe de comandă a roboților pe care i-au direcţionat cu ajutorul tabletelor sau telefoanelor, prin bluetooth, spune și Gianina Matei, directorul unității de învățământ.

Acțiunea Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator