fbpx

Scrie un comentariu

cristi danilet

Cunoscutul judecător de la Cluj Napoca, Cristian Danileț, a vorbit în această dimineață elevilor de la CNMV, despre ceea ce înseamnă sistemul judiciar.

 

Acțiunea a avut loc în sala festivă a CNMV din Turda, începând cu ora 11:00.

Judecătorul a vorbit deschis elevilor, atât despre problemele cu drogurile, dar și despre probleme ce țin despre pericolele asupra vieții private. De asemenea, a menționat cât de important este pentru tinerii de peste 14 ani să studieze Codul Penal.

La finalul activității, judecătorul Cristian Danileț, ne-a declarat: „Merg de mulți ani prin școlile și liceele din România pentru a discuta cu tinerii despre drepturile și, mai ales, despre îndatoririle lor. Eu nu sunt profesor și nu vin să le predau dreptul. Promovez o materie nouă în România, educația juridică, prin care, pe înțelesul copiilor, le explic ce au voie și ce nu au voie să facă, ca să nu ajungă vreodată în contact cu oamenii legii. Din păcate, în România nu avem o materie care să se predea tinerilor, în special, înainte de a împlini vârsta de 14 ani, pentru că la 14 ani este vârsta la care fiecare cetățean răspunde penal și contravențional. Mi se pare firesc să discutăm despre drepturi, îndatoriri, reguli, dreptate, libertate...”

Una dintre cele mai active eleve la această acțiune, Ariana Rac, a declarat: „Din perspectiva unui elev, a fost o experiență foarte frumoasă, deoarece este nevoie să vorbim cu niște oameni care știu mai multe din acest domeniu și care ne pot îndruma și care ne pot explica pe înțelesul nostru, exact ce ar trebui și ce nu ar trebui să facem. Susțin genul aceste de activități și mă implic, deoarece am o înclinație spre așa ceva.”

O altă elevă a colegiului turdean, ne-a declarat: „Cred că fiecare elev ar trebui să cunoască legile și să fie conștient de ceea ce face.”

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator