fbpx

Scrie un comentariu

proiectTm

Unitatea de învățământ turdeană a câștigat recent un proiect pe fonduri europene în valoarea de 600 euro. Proiectul Scratch și ...Gool! s-a finalizat vineri, cu participarea reprezentanților echipei de handbal Potaissa Turda.

 

Practic, Școala Gimnazială ”Teodor Murășanu” din Turda s-a implicat activ și în acest an în evenimentele marca Europe Code Week.

În perioada 6-21 octombrie, au fost planificate activități de programare și robotică, în cadrul acțiunii Meet and Code 2018. Cele două proiecte care au îndeplinit criteriile organizatorilor, în speță Asociația Techsoup, au primit finanțări de 600€.

Proiectul Scratch și ...Gool! și- a propus programarea cu ajutorul Scratch a unor acțiuni ofensive a jucătorilor unui meci de fotbal și executarea acestor coduri de către elevii împărțiți în două echipe. Scopul proiectului este de a promova programarea în rândul elevilor din ciclul primar, susțin reprezentanții școlii.

Acțiunea Meet and Code este coordonată de Haus des Stiftens gGmbH și rețeaua TechSoup Europe în 22 de țări europene și susține evenimente de tehnologie și programare desfășurate în timpul Europe Code Week. În România, inițiativa Meet and Code este coordonată de Asociația Techsoup.

Din 2010, Asociația Techsoup (https://www.asociatiatechsoup.ro ) creează și oferă resurse IT și experiențe de învățare a tehnologiei pentru organizații nonprofit, tineri și profesori. Asociația Techsoup este câștigătoare a premiului Digital Skills for Education din cadrul European Digital Skills Awards în 2017, competiție organizată de Comisia Europeană.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Explore GoGetFunding & their blog
Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator