marian morar
m install
nello construct

Practică arheologică în castrul de la Potaissa

zamblau eugen

În data de 30 iulie 2018 în rezervaţia arheologică de la Potaissa va demara o nouă campanie de cercetări arheologice sistematice.

Studenţii de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca şi Universitatea “Pentru Maior” Târgu Mureş coordonaţi de profesorii îndrumători, alături de arheologii de la Muzeul de Istorie Turda îşi vor desfăsura practica studențească în unul dintre cele mai importante situri arheologice din zonă, iar dacă le va surâde norocul, vor avea prilejul să descopere – cu şpaclul şi pensula – artefacte romane, produse sau folosite de soldaţii din Legiunea V Macedonica.

Şi în acest an săpăturile arheologice se vor executa la vest de porta decumana a castrului pentru identificarea unor noi complexe. Toate piesele descoperite vor intra în colecțiile Muzeului de Istorie Turda.

După restaurare şi cercetare, cele mai semnificative obiecte pentru viaţa militară şi viaţa cotidiană din epoca romană vor deveni exponate de muzeu, fiind integrate şi expuse publicului larg în expoziţia permanentă de arheologie.

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2