Banner 2 Turda News650

Scrie un comentariu

sapaturi castru

În data de 30 iulie 2018 în rezervaţia arheologică de la Potaissa va demara o nouă campanie de cercetări arheologice sistematice.

Studenţii de la Universitatea ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca şi Universitatea “Pentru Maior” Târgu Mureş coordonaţi de profesorii îndrumători, alături de arheologii de la Muzeul de Istorie Turda îşi vor desfăsura practica studențească în unul dintre cele mai importante situri arheologice din zonă, iar dacă le va surâde norocul, vor avea prilejul să descopere – cu şpaclul şi pensula – artefacte romane, produse sau folosite de soldaţii din Legiunea V Macedonica.

Şi în acest an săpăturile arheologice se vor executa la vest de porta decumana a castrului pentru identificarea unor noi complexe. Toate piesele descoperite vor intra în colecțiile Muzeului de Istorie Turda.

După restaurare şi cercetare, cele mai semnificative obiecte pentru viaţa militară şi viaţa cotidiană din epoca romană vor deveni exponate de muzeu, fiind integrate şi expuse publicului larg în expoziţia permanentă de arheologie.

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator