promo 650x150 700lei

Scrie un comentariu

premiere muzeu

Vineri la Muzeul de Istorie din Turda a avut loc premierea câștigătorilor proiectului expozițional și concursul pentru elevi ”Marea Unire. Unitate prin Artă”, organizat de Muzeul de Istorie Turda  în parteneriat cu Muzeul de Artă ”Ion Irimescu” Fălticeni și Muzeul Județean ”Aurelian Sacerdoțeanu” Vâlcea.

 

Lansat de către Muzeul de Istorie Turda, proiectul – dedicat anului Centenar – își propune implicarea tinerilor din cele trei regiuni istorice în cunoașterea patrimoniului cultural din orașele natale şi conştientizarea valorii acestuia la nivel naţional şi european.

Cu această ocazie a avut loc vernisarea expoziţiei de artă plastică și premierea liceenilor câştigători la cele trei secţiuni: pictură, grafică/artă decorativă şi fotografie

Mariana Andone Rotaru, directorul muzeului de istorie din Turda a afirmat cu această ocazie că elevii care s-au clasat pe podium, primesc și premii în bani, 400 lei locul III, 500 lei- locul II și 600 lei locul I, fondurile fiind oferite de către partenerii implicați în proiect, la care se adaugă și câteva mențiuni speciale.

Expoziția va rămâne la Turda până la sfârșitul lunii iulie, iar ulterior va fi itinerată în ţară după următorul calendar: 2–4 august, vernisarea expoziției și excursia elevilor la Fălticeni (grupul din Turda şi Râmnicu Vâlcea); 5–7 septembrie, vernisarea expoziției și excursia elevilor la Râmnicu Vâlcea (grupul din Turda şi Fălticeni).

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator