fbpx

Icon Scrie un comentariu

Cyberpunk 01

O echipă formată din 10 elevi de la Colegiul Național ”Mihai Viteazul” din Turda (clasele IX-XII) vor participa la finalul acestei luni la o competiție națională rezervată creatorilor de roboți. Cei 10 sunt ajutați și de alți colegi, care fac voluntariat pentru a acoperi departamentele necesare unui astfel de demers, care implică găsirea unor sponsori, relațiile publice sau alte aspecte colaterale.

Din echipă fac parte: Alex Sărmășan, Andreea Tătar, Bogdan Silvășan, Cristian Bota, Cristina Vâtcă, Dan Mustea, Diana Dumitriu, Ioana Roxana Gaiță-Copil, Alex Moldovan, Horia Roman-Crișan, Robert Schlanger, Dan Tudor, Tudor Stancu, Denis Zilai, Tudor Șipoș.

Diana Dumitriu a povestit modul în care s-a înființat această echipă, menționând și sprijinul acordat de diverse societăți comerciale sau instituții publice, în timp ce Bogdan Silvășan a menționat că deși în liceu nu există specializarea robotică, cunoștințele acumulate la alte materii îi ajută să-și dezvolte proiectul construirii unui robot, cu care apoi să participe la competiția organizată șa nivel național.

Cristian Bota a explicat și modul în care se desfășoară acest concurs, în care elevii trebuie să construiască un robot, atât partea de hardware cât și software, care apoi va intra într-un ring, de unde trebuie să arunce o piesă la o distanță cât mai mare și să clădească niște cuburi.

Foarte interesant este că această activitate este mai mult o pasiune a tinerilor liceeni, pregătindu-se pentru competiție după orele de școală. Zilnic, 1-2-3 ore, mai ales acum când pregătesc robotul pentru marea competiție, stau și încearcă perfecționarea variantei de robot, testează comenzile cu ajutorul software-ului realizat în acest sens și stabilesc detaliile unei cât mai bune organizări a echipei, cu atât mai mult cu cât echipa va funcționa și anul viitor.

Printre cei care i-au ajutat, se numără: Saint Gobain Weber, Inter Arte, Tipografia Boema, Holcim, Cofetăria Rusalca, Club Rotary Turda, Compania de Apă Arieș, Domeniul Public Turda și Primăria Turda.

Echipa CyberPunk Robotics de la CNMV Turda are și o pagină de Facebook, unde îi puteți contacta pentru a le acorda ajutor sau pentru a le transmite mesajul dvs:

https://www.facebook.com/ROBOCNMV2017/

 Cyberpunk 02

Mai jos puteți viziona video-reportajul realizat de TurdaNews într-una din zilele de pregătire:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator