Live Video
 

Lansare de proiect Erasmus+ la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă”

Ziua 13 decembrie 2017 a fost o zi de sărbătoare la Școala Gimnazială ”Mihai Vodă” din comuna Mihai Viteazu: sala festivă a școlii a găzduit evenimentul de lansare a proiectului Erasmus+ KA219 ”Designing Bridges Among European Citzen Through STEAM”.

 

La activitate au participat o parte din elevii școlii și părinții acestora, colectivul de dascăli și ca invitați doamnele directoare de la Școala ”Avram Iancu” Turda- instituție cu care Școala din Mihai Viteazu este în parteneriat urban-rural.

Activitatea a debutat cu cuvântul de deschidere al doamnei director prof.Arion Daniela Maria. După urarea de bun venit adresat tuturor participanților doamna profesor a prezentat pe scurt proiectele internaționale la care a participat în acest an școala din Mihai Viteazu: Proiectul de voluntariat ”Tineri pentru România”, Proiectul de mobilitate Erasmus+ ” Consorțiu pentru formare prin mobilitate europeană” și proiectul de parteneriat strategic lansat azi.

Din prezentarea power-point realizată de elevele Banka Flavia , Mladzsi Carla și Oancheș Teodora toți cei prezenți la eveniment au aflat informații despre Programul Erasmus+.

Detalii legate de proiectul lansat azi au fost oferite de profesor Suciu Mihaela, coordonatoarea proiectului și un grup de eleve din clasa a VIII-a A. Au fost prezentate școlile din țările partenere și domeniile de care răspund: IES Mestre Ramón Esteve , Catadau, Valencia, Spania-coordonatoarea proiectului-INGINERIE , Narva Keeltelütseum, Narva, Estonia –TEHNOLOGIE, Zübeyde Hanım Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Muglar, Turkey-MATEMATICĂ, Școala Gimnazială „Mihai -Vodă”, Mihai Viteazu, România-ȘTIINȚE și Instituto Superiore „Alfonso CASANOVA”, Naples Italia-ARTE; perioada de desfășurare (septembrie 2017- septembrie 2019); obiectivele proiectului; echipa de proiect și activitățile care se vor derula pe parcursul celor 2 ani.

Doamna prof. Babaioana Ella a prezentat secvențe semnificative din activitățile deja desfășurate: aniversarea a 30 de ani de proiecte Erasmus și o activitatea de cercetare a ecosistemului Ariei protejate Cheile Turzii, pentru care la finalul proiectului elevii și dascălii școlii vor realiza o hartă interactivă .

Proiectul Erasmus+ KA219 va avea și un blog al cărei inițiator și administrator este doamna prof. Chira Daniela.

Finalul activității a constituit și momentul culminant al acestuia: au fost nominalizați elevii care vor participa în prima mobilitate în Estonia, elevi aleși după criterii bine stabilite.

Director adj. 

prof. Gombasi Gabriela


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 25 aprilie, ora 17.30:

Fotbal - Cupa României. Vulturul Mintiu Gherlii - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...