Scrie un comentariu

Şcoala Gimnazială “Mihai Viteazul” din Câmpia Turzii a lansat programul Erasmus+ „Let’s play lively, study digitally!”, astăzi, 13 noiembrie, urmând ca acesta să se desfăşoare în perioada 2 octombrie 2017-1 octombrie 2019.

 

Şcolile, care participă prin reprezentanţii lor în cadrul proiectului sunt din mai multe ţări, precum:

 ANKARA ELMADAĞ CUMHURİYET İLKOKULU – TURCIA (coordonator)

OOU „Strasho Pindjur” Sokolarci – MACEDONIA

Klaipedos Maksimo Gorkio pagrindine mokykla – LITUANIA

78 Liceul Hristo Smirnenski – BULGARIA

Spoleczna Szkola Podstawowa nr 1 w Tarnowie im. ks. prof. J. Tischnera – POLONIA

Printre obiectivele pe care proiectul Erasmus îşi propune să le atingă sunt:

- Utilizarea digitală a dispozitivelor electronice în activitățile  de învățare și lecții;

- Dezvoltarea psiho-socială a copiilor prin activități în aer liber, cât și activități în interior (artă, muzică, teatru, sport în sală, dansuri populare, picnic, plimbări în natură, sporturi afară, jocuri în aer liber, activități care implică o limbă străină, utilizarea calculatorului, lecții despre mediu, activități practice);

- Dezvoltarea competenţelor de comunicare în limba engleză (elevi şi cadre didactice), prin sistemul Moodle şi alte platforme de comunicare.

Începând de astăzi până în data de 17 noiembrie 2017, o delegaţie formată din 16 cadre didactice de la şcolile amintite au sosit la Câmpia Turzii şi timp de 4 zile vor avea diferite activităţi, în colaborare cu profesorii şi elevii din şcoală.

Programul acestora, conform celor precizate de prof. Carmen Anechitoae - directorul școlii și Corina Bozbici - coordonatorul proiectului, va fi:

Prima zi (13 noiembrie 2017) a fost dedicată unui eveniment de lansare a proiectului, în care se vor prezenta instituţiile partenere, activităţile, rezultatele precum şi impactul aşteptat. De asemenea, se vor organiza activităţi de cunoaştere şi relaţionare, deoarece este prima întâlnire transnaţională a acestui parteneriat.

Ziua de marţi (14 noiembrie 2017) este ziua artistică, prin urmare copiii talentaţi din şcoală vor prezenta un program artistic, după care delegaţia va participa la 8 workshopuri cu teme artistice (colaje, cusături, pirogravuri, muzică şi mişcare, bricolaj , pictură pe perete). După masă, vor vizita un atelier de confecţionare a lumânărilor şi seara se încheie cu o cină artistică, în compania membrilor artiştilor plastici din Câmpia Turzii.

Miercuri (15 noiembrie 2017) este ziua sportului în cadrul proiectului.Prin urmare vor asista la 2 activităţi sportive după care, cercetaşii îi vor prinde în câteva jocuri de teambuilding şi perspicacitate.De asemenea, vor avea 2 demonstaţii de kango jump şi step, în sala de sport a şcolii, după care vor vizita Salina Turda.

În ultima zi a reuniunii (joi, 16 noiembrie 2017), se va face evaluarea activităţilor şi se vor stabili acţiunile viitoare, datele mobilităţilor precum şi modalităţile de monitorizare şi progres a proiectului.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator