Scrie un comentariu

Concursul de debate „Transilvania Debate Showdown” s-a încheiat astăzi, când a avut loc finala „Cupei Liceelor”.

 

Marea finală a „Cupei Liceelor” a avut loc între Liceul „Nicolae Bălcescu” și Colegiul Național „Mihai Viteazu”. Cele două echipe au trebuit să argumenteze sau să contra-argumenteze ideea introducerii claselor speciale în învățământul românesc. Competiția a fost câștigată de Liceul „Nicolae Bălcescu”, după o decizie de 6-3 din partea arbitrilor.

Finala competiției s-a desfășurat în amfiteatrul din Salina Turda. Organizatorii competiției au fost cei de la „The DaVinci System”, în colaborare cu Colegiu Național „Mihai Viteazu”.

Conducerea „The DaVinci System” a promis că astfel de competiții se vor mai desfășura în zona Turzii.

”De la an la an, fiecare generație dovedește și mai mult că ea este #CroităPentruHaos prin perseverență, străduință, rezistență la stres. Și toate aceste lucruri s-au văzut la Transylvania Debate Showdowns - Ediția Cupa Liceelor, unde elevi de liceu care fac dezbateri academice de mai puțin de o lună au dezbătut contra altor elevi cu mult mai multă experiență, fiind extremi de curajoși! După părerea noastră, cei mai curajoși dintre toți au fost cei 4 elevi de la Școala Generală "Ioan Opriș" care s-au remarcat prin vârsta lor fragedă, 3 dintre ei formând o echipă iar unul dintre ei participând împreună cu doi elevi de liceu. În ciuda acestui fapt, Andrei Bratu, nou în lumea dezbaterilor, a ajuns în primii 10 vorbitori din Transilvania și în semifinale!

Nici generația mai bătrână nu s-a lăsat mai prejos, dovedind că nu numai performanțele bobocilor cresc exponențial. Astfel, echipa formată din Adriana Savu, Răzvan Mornea, Andrei Bratu au ajuns în semifinalele competiției, iar Alexia Știrb, Denisa Moisă și Popescu Anda au ajuns până în finala acestei competiții, ținută la Salina Turda! Iar, din 80 de participanți la această competiție, 5 dintre ei s-au remarcat într-un mod mai special. Denisa Moisă a ieșit CEL MAI BUN VORBITOR din această competiție fiind locul 1 la nivel individual, Răzvan Mornea locul 2, Popescu Anda locul 3 iar Alexia Știrb locul 7 și Andrei Bratu amintit anterior.

Suntem foarte mândri de ei și sperăm că vor evolua cel puțin la fel de mult ca până acum.”, au transmis organizatorii.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Tu ești un vizitator anonim ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator
Statistici T5