Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Prima ediție a Transylvania Debate Showdown, organizată la Turda, s-a încheiat! (VIDEO/FOTO)

kaufland 650x100 22.12

modulo 550

terran 650

Prima ediție a Transylvania Debate Showdown, competiție de dezbateri organizată de asociația The Da Vinci System din Turda, s-a încheiat cu finala disputată în sala mare a Primăriei Turda. Competiția a fost câștigată de echipa din Sfântu Gheorghe, care a întânit în finala echipa din Turda.

Dezbaterile academice sunt dezbateri echilibrate dintre o echipă a guvernului, pro temei în discuție, și o echipă a opoziției, contra temei în discuție. Acest tip de dezbateri a reprezentat un subiect important pentru asociația The Da Vinci System, un ONG format din tineri, care are ca și scop dezvoltarea tinerilor atât pe plan personal, cât și pe plan profesional. Pentru a promova dezbaterile academice la nivelul regiunii, tinerii Da Vinceri s-au hotărât să organizeze prima competiție de dezbateri academice regională la Turda.

Meciurile au fost arbitrate de către Andreea Bărnuț, Leonardo-Mihai Mărincean, Horațiu Potîrniche, Miruna Urcan, Alexandra Puiu, Patricia Ciocan, Ovidiu Damian, Andra-Laura Vancea și Tudor Suciu.

Partenerii instituționali care au ajutat la crearea acestui eveniment sunt: Primăria Turda și Colegiul Național „Mihai Viteazul”, parteneri fără de care acest eveniment nu ar fi putut lua amploare, precum și Școala Gimnazială „Ioan Opriș” și Liceul Teoretic „Pavel Dan”.

Deși astfel de dezbateri pot fi extrem de utile oamenilor politici și clasei politice locale, datorită modului de argumentare pro și contra pe o temă dată, prezența acestora la dezbateri a fost inexistentă, cu excepția viceprimarului turdean Lucian Nemeș.

În finală, cele două echipe s-au confruntat pe tema moțiunii privind anularea brevetului în domeniul farmaceutic.

TurdaNews vă prezintă înregistrarea integrală a finalei, dar și a festivității de premiere care a urmat și cu care s-a încheiat prima ediție a acestei competiții, care va continua!


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Miercuri, 23 mai, ora 17.30:

Fotbal, Cupa României. Alvio Cuzdrioara - Sticla Arieșul Turda.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...