Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Elevii clujeni alături de polițiști în „Școala Altfel”

kaufland 650x100 22.12

Pe parcursul acestei săptămâni, polițiștii clujeni au desfășurat activități preventive în grădinițe, școli și licee, în cadrul programului Școala Altfel.


De asemenea, proiectul ,,Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național” a fost continuat, sute de elevi fiind implicați în activitățile organizate de către polițiștii de investigații criminale.

Polițiștii din cadrul Biroului de Analiză și Prevenire a Criminalității au organizat numeroase activități cu preșcolarii și școlarii. Împreună cu polițiștii rutieri au derulat acțiuni de prevenție rutieră, cei mici învățând semne rutiere și reguli simple de circulație. Activitățile au avut și părți practice, fiind organizate concursuri pentru testarea abilităților de conducere a bicicletei și de mers pe role.

Cei mici au vizitat sediul Poliției Rutiere, fiindu-le prezentate autovehiculele din dotare și dispeceratul de monitorizare a traficului rutier. La finalul lecțiilor, aceștia au fost recompensați cu cărți de colorat cu teme rutiere.

De asemenea, proiectul ,,Cunoaște și protejează patrimoniul cultural național”, care s-a derulat pe parcursul întregii săptămâni, a ajuns la final. În proiect au fost implicate 12 unități școlare din întreg județul, printre care și licee cu profil teologic – biserica fiind unul dintre cei mai mari deținători și administratori de bunuri de patrimoniu.

La activitățile organizate la Muzeul Etnografic au participat și elevii unei școli pentru deficienți de auz din Cluj-Napoca. Pe lângă unitățile școlare, în proiect au fost implicate 3 muzee ( din Cluj-Napoca, Dej și și Turda) și Salina Turda.

Cu sprijinul specialiștilor din cadrul Muzeului Etnografic al Transilvaniei, a fost posibilă expunerea bunurilor de patrimoniu recuperate de către polițiștii clujeni.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...