Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Castrul roman animat de elevii școlilor turdene

kaufland 650x100 22.12

Peste 300 de elevi ai Colegiului National "Mihai Viteazul" Turda, coordonati de profesoarele Marinela Savu si Lucia Toparceanu, au participat joi la atelierele didactice de reenactment antic în castrul de la Potaissa, organizate de Muzeul de Istorie Turda în colaborare cu trupa Veteres Milites din Sibiu.

 

„In cadrul atelierelor tinerii participanti, ghidati de muzeografii turdeni, au avut prilejul sa redescopere castrul de pe "Dealul Cetatii" si sa asiste la prezentarea echipamentelor militare utilizate de către luptătorii romani şi daci sau la simularea de lupte puse in scena de catre studenţi şi absolvenţi ai Departamentului de Istorie şi Patrimoniu din cadrul Universităţii Lucian Blaga din Sibiu, coordonati de lector dr. Purece Silviu” declară reprezentanții muzeului turdean.

Dincolo de incursiunea în lumea antică, elevii au luat contacta direct cu valorile patrimoniale locale și nu numai.

Castrul roman de la Potaissa/Turda a fost cel mai mare castru de legiune cu funcționare îndelungată din Dacia. A fost construit în anul 168 și a fost abandonat în anul 274. Ruinele sale au rezistat de-a lungul veacurilor, apoi pietrele sale au fost folosite de localnici pentru diverse construcții.

Punerea în valoare a Castrului roman, alături de Salina Turda, finalizarea Parcului Zoologic și valorificarea Edictului de la Turda, ar putea crește considerabil potențialul turistic al zonei, sunt de părere și reprezentanții administrației locale. 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...