fbpx

Scrie un comentariu

Ziua Romilor a fost aniversată în noul corp al Școlii de Arte și Meserii Poiana din Turda, cu 2 zile înainte de aniversarea oficială, care este la data de 8 aprilie, Ziua Mondială a Romilor. pe lângă etnicii romi din comunitatea de pe strada Margaretelor, au fost prezenți oficiali ai administrației locale, ai altor unități de învățământ, dar și lideri romi din localitate.

 

Margareta Jimba a prezentat un scurt istoric al romilor, cu referire la condițiile grele de trai, dar și în ceea ce privește tradițiile romilor, aceste tradiții fiind prezentate și în cadrul unei scenete/dans a copiilor de etnie romă, de la Școala Poiana.

Un moment inedit l-a constituit prezentarea unui profesor japonez de Filologie, care a studiat la Universitatea Babes-Bolyai și care s-a specializat în limba romani, predând în prezent această limbă la universitatea din București, dar anunțând că este dispus să vină la catedra din Cluj-Napoca, în cazul în care se va deschide o astfel de specializare și la universitatea clujeană.

Yusuke Sumi (foto dreapta) și-a dat doctoratul despre limba romani, spunând că a studiat și în cadrul comunității rome din Poiana, de care se simte apropiat.

TurdaNews a realizat un video-reportaj de la această manifestare:

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate