Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Ziua Mondială a Fericirii, sărbătorită de elevii de la Școala ”Ioan Opriș” Turda (VIDEO)

kaufland 650x100 22.12

Câțiva elevi de la Școala ”Ioan Opriș” Turda, coordonați de prof. Carmen Pop, au organizat o acțiune specială cu ocazia Zilei Mondiale a Fericirii, deplasându-se în zona Materrna și în zona pietonală din centrul Turzii, unde au oferit zâmbete și stickere celor întâlniți în cale, încercând să-i determine să zâmbească.

 

Probabil, nimeni nu-și pune problema cu privire la ceea ce ne face fericiți. Fiecare persoană are propriile ”reguli” în ceea ce privește atingerea fericirii, însă prea puțini realizează că starea de fericire ține mai mult de propria acțiune, de interiorul nostru și de starea noastră de ”împăcare” cu sine.

În periplul lor printre turdeni, tinerii elevi din clasa a VII-a au încercat să transmită că sentimentul fericirii nu este chiar atât de greu de atins. Evident, s-au izbit și de ”ziduri” umane, în care fericirea era condiționată fie de schimbări politice, fie de schimbări de natură social-financiară, însă au existat și multe persoane care au intrat în ”jocul” tinerilor și au transmis zâmbetul magic al fericirii. Că nu era greu, mai ales că era și... gratis!

Ziua internațională a fericirii (International Day of Happiness) este celebrată la 20 martie, fiind proclamată de Adunarea Generală a ONU prin Rezoluția 66/281 din 12 iulie 2012, potrivit www.un.org.

''Căutarea fericirii este unul dintre obiectivele fundamentale ale ființei umane'', subliniază Adunarea ONU în Rezoluția adoptată prin consens. Documentul propune celor 193 de țări membre să celebreze această zi ''în manieră potrivită, în special prin activități educative'' și să abordeze politici publice care să crească bunăstarea popoarelor.

Vezi mai jos videoreportajul realizat la această acțiune:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...