Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Știrile Pro TV: Probleme cu coloana, încă de mici (VIDEO)

kaufland 650x100 22.12

Potrivit unui studiu făcut de specialiștii de la centrul de recuperare din Câmpia Turzii rezultatele sunt mai mult decat alarmante: în doar 3 ani, numărul copiilor cu diferite afecțiuni ale coloanei vertebrale a crescut de 5 ori, informează Știrile Pro TV.

”Daca, de exemplu, un copil incepe sa folosesca excesiv telefonul sau tableta ajunge la scoala, preia ghiozdanul, e suprasolicitat prin greutate, apoi sta la masa incorect, pozitie dobandita deja de la statul la tableta, toate vor duce in final la diagnostic de cifoza sau scolioza.", a declarat fiziokinetoterapeutul Anca Moldvai Sebastian.

Tot mai mulți copii de 3, 4 sau 5 ani, ajung la clinici de recuperare, cu astfel de probleme. Vârsta la care apar afecțiuni grave ale coloanei a scăzut dramatic.

Deprinderile greșite în ceea ce privește poziția în fața televizorului sau a telefoanelor mobile pot crea probleme la care unii părinți nici nu se gândesc. 

”Felicitări Irina Munteanu! Centrul "Carine", aparținând Primăriei Câmpia Turzii, trage un semnal de alarmă național cu privire la necesitatea implementării unor programe de educație pentru sănătate, încă de la cele mai mici vârste ale copiilor, cu privire la prevenirea apariției unor afecțiuni ale coloanei vertebrale.”, a transmis primarul Dorin Lojigan.


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...