Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Proiect ”Acord de parteneriat cu mediul”: Ce constatări au făcut elevii de la CNMV (FOTO)

kaufland 650x100 22.12

Elevii Colegiului Național “Mihai Viteazul” implicați în proiectul Acord de parteneriat cu mediul au continuat monitorizarea prezenței deșeurilor în oraș. La finalul săptămânii trecute ei au pornit din nou în teren, iar în funcție de zonele pe care le-au avut de supravegheat, o parte destul de mare a lor au avut de făcut aceleași constatări în timp ce alții au observat îmbunătățiri.

Important de menționat este apariția coșurilor de gunoi pe strada Mihai Eminescu. Totuși, o cauză a problemei deșeurilor din zona Micro ar putea fi lipsa acestora pe un perimetru mare. Astfel, în acea zonă nu s-au constat ameliorări ale situației, iar rezidurile sunt încă prezente majoritar in gardurile vii din jurul blocurilor și spațiile verzi din fața caselor cât și pe cărarile dintre blocuri (Calea Victoriei, strada Constructorilor, Primăverii, Rapsodiei, Baladei, Aviatorilor în spatele Grădiniței Sf. Maria, Plopilor, Narciselor, Zambilelor, Toamnei).

În unele zone ale orașului, Primăria a inițiat campanii de curățare. Acum, Valea Racilor (pe strada Nicolae Iorga) nu mai prezintă aceeași cantitate de deșeuri pe maluri dar ecologizarea realizată nu va rămâne așa pentru mult timp din cauză că deja au reapărut resturi menajere in acea zonă, sub pod, cetățenii continuând să arunce gunoaiele la întâmplare. La fel s-a întâmplat și cu spațiul verde de pe strada General Dragalina între numerele 65 și 69, zona din spatele Bazinului de Înot, parcurile din oraș. O acțiune de ecologizare a mai avut loc și în perimetrul clădirii dezafectate de lângă Evidența Populației.

Din păcate, marea parte a rampelor clandestine de deșeuri au rămas în aceeași situație, acestea existând de la centrul orașului până la periferie: Malul Arieșului, Piața Romană (lângă blocul de garsoniere și în spațiul verde al sensului giratoriu), în zona stadionului, strada Clujului, strada Petru Rareș, la capătul dinspre Arieș, piața din Micro 3, strada Pictor Theodor Aman, prin grilaje și pe spațiile verzi  din fața caselor de pe strada Dr. Ioan Rațiu, strada Punții, lacul Tarzan, zona ștrandului local.

Astfel, rămânem în așteptarea unei schimbări majore, în așteptarea unei schimbări de mentalitate care să pornească de la noi și să ajungă până la voi.

Malina Poclid

Manager adjunct proiect

 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...