Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Ziua Protecției Consumatorului a fost sărbătorită la Colegiul Dr. Ioan Rațiu (Video)

kaufland 650x100 22.12

Ca în fiecare an, Ziua Protecției Consumatorului a fost sărbătorită și la Turda. Colegiul Dr. Ioan Rațiu a fost gazda unei lecții „deschise” care s-a desfășurat în sala festivă.La eveniment, pe lângă cadrele didactice, au participat șeful APC Turda, Ioan Chiorean și viceprimarul municipiului, Lucian Nemeș.

Șeful APC Turda, Ioan Chiorean, le-a prezentat elevilor, de clasele a IX-a și a X-a, mai multe cazuri în care pot apela la serviciile APC. De asemenea, le-au fost prezentate și drepturile pe care aceștia le au, în diferite ipostaze de consumatori ale unor produse.

Ioan Chiorean a declarat că în cadrul APC Turda, sunt rezolvate aproximativ 85% dintre cazurile raportate de cetățeni.

Viceprimarul Turzii, Lucian Nemeș, a declarat ca astfel de evenimente ar trebuie să fie organizate în toate instituțiile de învățământ din Turda sau în cadrul unei întâlniri mai numeroase, care să fie organizate la Primărie. Acesta a mai declarat că este foarte important ca elevii să își cunoască drepturile.

Ziua mondială a drepturilor consumatorilor este marcată în fiecare an la 15 martie, fiind axată pe informarea populației asupra importanței cunoașterii și protejării drepturilor oamenilor în calitatea lor de consumatori.

Data a fost aleasă ca urmare a discursului ținut la 15 martie 1962 de președintele american, John F. Kennedy, în fața Congresului American. Mesajul susținea, pentru prima dată, existența a patru drepturi fundamentale ale consumatorilor: dreptul la securitate, dreptul la informare, dreptul de a fi ascultat și dreptul de a alege produse și servicii. 15 martie 1962 reprezintă momentul istoric al nașterii mișcării consumatorilor la nivel mondial.

 


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...