Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Acord de parteneriat cu mediul: Elevii de la CNMV Turda au monitorizat prezența deșeurilor pe teritoriul Turzii (GALERIE FOTO)

kaufland 650x100 22.12

În cadrul proiectului ACORD DE PARTENERIAT CU MEDIUL, a fost începută cea de-a doua activitate și anume monitorizarea prezenței sau absenței deșeurilor în orașul nostru. Împărțiți pe 11 grupe, în funcție de zonele Turzii, elevii au pornit în teren vineri, sâmbătă si duminică pentru a identifica neregulile privind curățenia.În acest mod, cele mai problematice zone găsite au fost Malul Arieșului, lacul Tarzan, ștrandul municipal, aleile dintre blocuri cât și numeroase spații verzi din jurul acestora, clădirile dezafectate (precum centrala de pe strada Constructorilor nr. 34 sau Cinematograful Tineretului).

Am constatat prezența multor rampe clandestine pentru depozitarea deșeurilor. Cele mai elocvente  exemple, asa cum au reiesit din munca noastră în teren, sunt: strada Augustin Bunea, perimetrul Văii Racilor (strada Punții, strada Nicolae Iorga, strada Ecaterina Teodoroiu), Malul Arieșului, lângă Sediului  Echipajelor de Pompieri, partea din spate a bazinului de înot cât și cărarea din spatele acestuia, spațiul verde de lângă blocul de garsoniere din primul sens giratoriu, strada Clujului, strada General Dragalina între numerele 65 și 69. De asemenea, multe gunoaie sunt aruncate în grilajele din fața porților caselor de pe strada Doctor Ioan Rațiu și strada Mihai Eminescu, lângă Policlinica Oprișani, precum si zona chioșcului din fața spitalului.

Într-adevăr, au putut fi observate și zone foarte curate precum majoritatea străzilor din Turda Nouă (de exemplu străzile Hotarului, Matei Basarab, Pavel Dan, Al. I. Cuza, Vasile Lupu, Rândunicii, Cucului, Meșterul Manole, Tunel), părculețul din fața școlii Avram Iancu, parcările dintre blocurile din cartierele Micro 2 și Micro 3.

Weekend-ul următor vom porni din nou în teren, în căutare de rampe clandestine și grămezi de deșeuri, în speranța că nu vom mai găsi deloc astfel de manifestări de lipsa de respect față de orașul nostru. Ne vom întoarce la locurile în care am putut observa mari cantități de gunoaie, sperând că ele nu vor mai fi acolo.

 Malina Poclid, clasa a X-a B                                                                                         
 Manager adjunct de proiect

Malul Arieșului:

Lacul Tarzan (zona Băi):

Ștrandul din Băi:

Strada Plopilor:

Strada Nuferilor:

Strada Zambilelor nr. 2:

Centrală dezafectată, strada Constructorilor nr. 34:

Strada Punții:

Strada Augustin Bunea:

Piața Romană, spațiul verde de lângă blocul de garsoniere:

Bazinul de înot:

Chioșcul din fața Policlinicii Turda:

Strada Dr. Ioan Rațiu:

Strada Vasile Lupu:

Strada Ioan Opriș:

Strada Rândunicii:

Strada Lotus nr. 3:


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...