Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Daciana Constantea cucereste TROFEUL la Magia Craciunului 2016

kaufland 650x100 22.12

O eleva de 13 ani pe nume Daciana Constantea care invata la Scoala Gimnaziala Avram Iancu in clasa VII in orasul ei natal, Municipiul Campia Turzii, este cunoscuta fiind o steluta muzicala pe plan national si international pentru participarea la peste 40 de festivaluri si cu performante de-a lungul timpului. In perioada 2011 - 2016 a adunat in palmares 80 de premii nationale si 70 de cupe, din care amintim Grand Prix Praga, Marele Trofeu Folk Ukraina.

Daciana a activat timp de mai multi ani la un cerc de canto din Campia Turzii, acolo unde a adus multe din aceste rezultate frumoase. Preocupata permanent de evolutie si de performanta, din toamna acestui an a fost acceptata la o prestigioasa scoala de canto din Bucuresti, NEXT STAR STUDIO, unde isi continua pregatirea vocala sub indrumarea sopranei Anca Parlog.
Pe parcursul drumului sau muzical, Daciana s-a confruntat cu multe neajunsuri, deseori dificultatile financiare impiedicand-o sa participe la concursurile si evenimentele la care a fost invitata. Insa cea care i-a fost mereu alaturi, a sprijinit-o si a incurajat-o a fost bunica ei, ea fiind si cea care s-a ocupat si de cresterea si educatia fetitei. Desi acum bunica este printre ingeri, invataturile ei sunt in continuare o amintire vie in inima micutei, care dedica memoriei acesteia fiecare moment artistic in care se prezinta cu increderea si modestia pe care le-a deprins de la cea care a crescut-o cu atata dragoste.
Dar nu numai bunica a fost cea care a crezut in talentul Dacianei, ci si oameni inimosi care uneori i-au oferit suportul financiar necesar pentru a putea participa la competitiile unde a reprezentat cu cinste orasul sau natal si de unde mereu a venit incununata de succes.
In locuinta modesta a micutei artiste sunt asezate frumos toate premiile obtinute de-a lungul timpului, carora li s-a adaugat de curand inca un frumos succes: Trofeul grupei la Festivalul National “Magia Craciunului” (Editia a VI-a), festival ce a avut loc in 17 decembrie 2016 in Bucuresti, unde Daciana a interpretat “Mary did you know”, o piesa specifica sarbatorilor de iarna, cu o prounda semnificatie spirituala. Juriul a fost format din profesori si compozitori foarte activi in zona festivalurilor pentru copii: prof. Stefan Iordache (presedintele juriului), Claudiu Bulete (compozitor), Marian Stere (compozitor si textier), Alexandra Stroe Veronica. Increderea si aprecierile juriului dar si aplauzele furtunoase ale publicului sunt cea mai puternica motivatie pentru Daciana in a-si continua perfectionarea muzicala si a tinti cat mai sus.
Trofeul obtinut la acest festival este poate cel mai frumos cadou de Craciun, pentru care Daciana este recunoscatoare atat membrilor juriului care i-au apreciat prestatia din concurs, cat si celor care au indrumat-o si ajutat-o sa ajunga pana aici: soprana Anca Parlog (care ii este si mentor si alaturi de care s-a pregatit pentru acest concurs), doamnei diriginte Carmen Repciuc, dar si directiuni scolii unde invata - cei care o inteleg si o sustin moral, incurajand-o sa fie ambitioasa si sa isi urmeze visul, pentru ca merita sa fie cat mai sus si faea cinste orasului ei natal ori de cate ori are ocazia.
Si pentru ca Mos Craciun exista, bucuria Dacianei in urma castigarii Trofeului a fost dublata de participarea in 18 decembrie 2016 la primul spectacol organizat de scoala de canto Next Star Studio, unde acum se pregateste. Evenimentul intitulat “Craciun cu stelute” a ajuns la cea de a treia editie si reprezinta unul din principalele evenimente artistice pentru copii din Capitala, dedicate Craciunului. Micuta artista multumeste pentru suportul financiar acordat pentru deplasarea in Bucuresti de cateva persoane care doresc sa ramana anonime si care o apreciaza pentru talentul si perseverenta ei. Desigur, cea care ii este mereu alaturi si care o insoteste la toate evenimentele, cea mai draga fiinta din lume, MAMA, are un rol foarte important in evolutia Dacianei, care se straduieste sa ii rasplateasca eforturile prin rezultate cat mai frumoase de care sa fie mandra.
Si, asa cum ii sta bine unui artist, agenda de evenimente a Dacianei este in continuare plina, in 23 decembie fiind invitata la Cluj, unde va face parte dintr-un spectacol organizat de Bigtime Production ~ Campania Vreau sa cant, alaturi de cei 8 finalisti din sezonul noiembrie 2016 si va interpreta cateva piese de iarna.
Felicitari, Daciana esti o adevarata steluta muzicala, succes in tot ce faci, sa fii mandra de al tau talent, iar comunitatea din Municipiul Campia Turzii sa se bucure de tine in viitor!


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...