fbpx

 
 
Scrie un comentariu

În perioada 17. 05 - 22. 05.2016 a avut loc la Eschborn, în Germania, a patra activitate transnaţională de predare/ formare/ învăţare  (C5, C6) din cadrul proiectului de parteneriat strategic între şcoli Erasmus+, „Presenting Legends Across the Continent in European Schools”, sub acronimul P.L.A.C.E.S.,  proiect realizat cu sprijinul financiar al Comisiei Europene, prin Agenţia Naţională pentru Programe Comunitare în Domeniul Educaţiei şi Formării Profesionale (ANPCDEFP).

Elevii selectaţi pentru această mobilitate,de la Şcoala Gimnazială „Ioan Opriş” Turda, au fost: Marcu Adelina (cls a V-a B), Piper Timea (cls a VII-a B), Revnic Cristina (cls a VII-a B) şi Tritean Sergiu (cls a VIII-a C), însoţiţi de doamnele profesoare Incze Daniela (coordonatoarea proiectului) şi Pop Carmen (membră a echipei de proiect).

În cadrul acestui proiect instituţia turdeană are ca parteneri școli din Croaţia, ţară care este şi coordonatoare a proiectului, Cipru, Germania, Grecia, Italia, Slovacia, Bulgaria şi Turcia.

Heinrich- von- Kleist- Schule a fost locul de defăşurare a unor workshopuri, schimburi de experienţe şi activităţi menite să promoveze legendele fiecărei ţări într-o formă modernă şi atractivă.

Activitățile aflate pe agenda reuniunii au inclus:

-Ceremonia de întâmpinare a membrilor echipelor de proiect

-Vizitarea instituției școlare gazdă

-Analiză și discuții pe marginea activităților propuse în planul de implementare a proiectului, activități aferente primului an de implementare

  -Observarea unor lecții în instituția școlară gazdă

-Ateliere:  -Pixel Me-Pixilation, organizat la Muzeul de Film din Frankfurt

                - Rap Workshop

                - Art  Workshop

                - Editing/ Cutting and editing a video

                - Developing a mini multi- lingual dictionary

               -  A legendary soldier’s daily life at living history

-Vizite: - Muzeul Saalburg / Wehrheim, aflat pe lista UNESCO a locurilor care aparțin Patrimoniului Mondial

                - Rüdesheim am Rhine:  declarat patrimoniu mondial UNESCO

                 -Vizitarea unor locuri legendare: Povestea lui  Loreley – Binger Mäuseturm

-Decernarea certificatelor de participare

„Proiectul Erasmus +, P.L.A.C.E.S. a fost o poartă către o aventură de neuitat. Germania este o ţară uimitoare, cu oameni prietenoşi, dornici să-ţi împărtăşească cât mai multe lucruri despre comunitatea lor. Această experienţă m-a ajutat să traversez bariere culturale, să interacţionez cu   diferite culturi şi să să observ un alt stil de viaţă.„ (Adelina Marcu)

„Eschborn  este un oraş frumos şi  liniştir. Am fost surprinsă când am aflat că majoritatea elevilor veneau la şcoală cu bicicleta. Şcoala este îngrijită, ordonată şi curată. Programul  a fost dens, interesant şi cu multe activităţi interesante. Am vizitat  oraşul Frankfurt care avea multe clădiri înalte, unele vechi, dar foarte frumoase. Am fost în excursii care ne-au dezvăluit frumuseţile locurilor şi ne-am făcut o mulţime de prieteni.” (Cristina Revnic)

“Şcoala care a găzduit proiectul avea un stil diferit de educaţie. M-a impresionat modul de desfăşurare a orelor care erau plăcute pentru elevi. Nu aveau multe noţiuni teoretice ci multă practică. Temele se finalizau repede şi sistemul lor de note era de la 6 la 1, 1 fiind cea mai mare notă. Relaţionând cu elevi din 8 ţări, legătura dintre noi a devenit mai strânsă pentru că am participat la multe ore de atelier impreună, ne-am implicat în activităţi interesante care ne-au ajutat să ne dezvoltăm spiritul de echipă, şi să ne ȋmbunătăţim vorbirea limbii engleze pentru atingerea obiectivelor propuse.  (Sergiu Tritean)

“Schimbul de experienţă din Germania a fost una din cele mai interesante şi folositoare experienţe din viaţa mea. Am găsit o altfel de structurare a activităţilor şi a programei şcolare care m-a făcut să apreciez mai mult şcoala gazdă. Pe lângă aspectul îngrijit, relaţiile elevi profesori erau deschise, prietenoase, cu o bună comunicare şi o dorinţă de lucru în echipă. Am descoperit că Germania este o ţară disciplinată, care oferă multe oportunităţi tinerilor şi cu peisaje superbe.” (Timea Piper).

“Perspectiva de a însoţi elevi într-o mobilitate Erasmus este o oportunitate în care este esenţial să fii deschis la cât mai multe experinţe. Activităţile de învăţare, workshop-urile, excursiile şi vizitele au fost atent alese şi proiectate pentru a îmbina armonios munca, cunoaşterea şi relaxarea.  Starea de bine permanentă a elevilor şi a  cadrelor didactice implicate în realizarea activităţilor  m-a convins de succesul acestei mobilităţi. “ (prof. Carmen Pop)

“Reuniunea din Eschborn, Germania a constituit un foarte bun prilej pentru toți elevii și profesorii participanți de a cunoaște obiceiurile și tradițiile ţării gazdă, sistemul educațional din Germania și de a-și lărgi orizontul cultural și profesional. Activităţile desfăşurate au fost apreciate la modul superlativ de către toţi participanţii.” (prof. Daniela Incze)   

Disclaimer

Informațiile furnizate reprezintă responsabilitatea exclusivă a autorului, iar A.N.P.C.D.E.F.P și Comisia Europeană nu sunt responsabile pentru modul în care este folosit conținutul acestor informații.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate