fbpx

ezgif.com optimize 3

Scrie un comentariu

Joi, în sala mare a primăriei Turda a avut loc dezbaterea: "Propunerile Institutului de Științe ale Educaţiei privind modificarea programei de studiu pentru clasele V-VIII". 

Printre invitați s-au numărat deputatul Radu Zlati și inspectorul școlar Hadrian Arion, primarul Tudor Ștefănie, calitatea de amfitrion revenindu-i prof. univ. dr. Călin Felezeu, decanul Facultății de Psihologie și Științe ale Educației din cadrul Universității ”Babeș-Bolyai” Cluj-Napoca, consilieri locali.

Institutul de Științe ale Educației, unitate conexă Ministerului Educației, a realizat 3 versiuni ale planului cadru pentru gimnaziu, toate considerate un adevprat dezastru de către interlocutori!

Cadrele didactice din Turda au luat partea la dezbatere în speranța că părerea celor direct implicați este foarte importantă în contextul în care propunerile amintite pot duce la modificări substanțiale în structura disciplinelor de studiu la nivel gimnazial.

Prov.univ.dr. Călin Felezeu a amintit doar două din marile nemulțumiri generate de noile prevederi din domeniu și anume: eliminarea disciplinei istorie, dar și a limbii latine din programa școlară.

"Ceea ce va însemna că la nivelul Uniunii Europene vom fi singurul stat în care nu se va mai preda latina, cu atât mai mult cu cât mulţi termeni utilizaţi azi au terminologie latină sau greacă, asta dincolo de faptul că limba română se revendică a fi o limbă de origine latină” susține Felezeu.

La rândul său, Radu Zlati nu este de acord cu cele trei propuneri de plan cadru şi chiar îi acuza pe miniştri tehnocraţi că au început "să dea bâlbe", referirile fiind făcute cu precădere la ministrul Adrian Curaj.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate