fbpx

Maxi Prest oferta termopane 2020

Icon Scrie un comentariu

alex savu

Fotbalul, indiferent că este cel din Champions League sau cel din liga a cincea, este oprit în această perioadă dominată de pandemia cauzată de virusul SARS-CoV-2.

TurdaNews a stat de vorbă cu Alexandru Savu, unul dintre jucătorii reprezentativi de la Sticla Arieșul Turda, formație care evoluează în seria a V-a, a ligii a treia.

Reporter: Cum este această perioadă fără fotbal?

Alexandru Savu: E greu de tot fără fotbal, e activitatea care îmi lipsește cel mai mult. Atât jocul în sine, dar și socializarea din vestiar, adrenalina meciurilor, rutina săptămânală a antrenamentelor, toate s-au oprit brusc și cred că niciunui sportiv nu-i pică bine întreruperea aceasta.

R.: Cum te protejezi de acest virus?

A.S.: Cred că cea mai bună metodă este aceea de a sta în casă și de a evita, pe cât de mult posibil, contactul cu alte persoane. Eu, cel puțin asta, am făcut. Singurele ieșiri fiind pentru a cumpăra alimente și pentru antrenament individual în aer liber, unde nu am intrat în contact cu alți oameni. De asemenea, igiena personală, pe care ar trebui să o avem cu toții zilnic, cred că în aceste momente joacă un rol important.

R.: Ce faci în casă ca să îți mai treacă timpul?

A.S.: Încerc să-mi ocup timpul cu lucruri de care nu mă prea puteam bucura înainte. În primul rând, stau mai mult cu familia, citesc o carte, mă uit la filme, experimentez în bucătărie, dar nu prea am talent și, bineînțeles, încerc să mă mențin în formă prin exerciții fizice, numai că nu același lucru ca un antrenament colectiv dirijat de antrenor.

R.: Fiind și profesor de sport, ce le-ai recomandat elevilor?

A.S.: Sincer, multe recomandări nu le-am făcut, decât aceea de a sta acasă, pentru că asta consider că ar diminua riscul de a contacta virusul și asta spun și specialiștii. Sper din suflet ca părinții să-i protejeze cât de mult pot și să trecem cu toții sănătoși peste aceste clipe dificile.

R.: Fiind și proaspăt tătic, ai mai mult de muncă. Cum îți faci aprovizionările?

A.S.: Nu pot să spun că e mai mult de muncă, e un lucru extraordinar pentru fiecare părinte și pentru fiecare familie, un copil e o binecuvântare, te face să privești viața cu totul diferit față de cum o priveai înainte. Cât despre aprovizionare, evit orele de vârf, merg mai mult seara, când e lume puțină, încerc să fiu rapid și să cumpăr doar strictul necesar.

R.: Ce mesaj ai pentru iubitorii fotbalului turdean?

A.S.: Cred că și lor le este dor de fotbal, cum ne este și nouă jucătorilor, dar în aceste momente fotbalul nu mai este important. Le doresc sănătate, să asculte sfatul autorităților, să stea în casă. Doar așa putem câștiga meciul pentru miza supremă, până la urmă: viața noastră și a celor dragi. Sper să ne vedem cu bine pe stadion după ce trece toată această nebunie.

 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator