fbpx
Scrie un comentariu

După o carieră impresionantă în Italia și Brazilia, Cristina Pîrv s-a întors în orașul natal, pentru a pune bazele unui proiect voleibalistic. Considerată de multă lumea cea mai bună voleibalistă din istoria țării, Cristina Pîrv a acordat un interviu pentru TurdaNews în care a vorbit despre planurile sale de viitor legate de voleiul turdean.

 

Reporter: Ce v-a atras cel mai mult să vă implicați într-un proiect voleibalistic în orașul natal?

Cristina Pîrv: În primul rând este recunoașterea fața de orașul meu natal, Turda. Tot în același rând pentru mulțumirea mea făță de domnul Profesor Lazăr, pentru tot ce a făcut el pentru mine și voleiul turdean, care a avut vizibilitatea in lumea întreaga prin jucătoarele care domnul Lazar le-a format de-a lungul anilor. Doresc să mulțumesc mult domnului primar Matei și Consiliului Local pentru încrederea și susținerea acestui nou proiect.

R: Unde credeți ca o sa ajungă acest proiect în următorii 5 - 10 ani?

C.P.:  Cred și sper să ajungă cât mai sus posibil, chiar și în cupele europene, să formam cât mai mulți copii, să implicăm cât mai mulți locuitori și posibili colaboratori ai Turzii în acest proiect. Turda are potențial și resurse umane. Dorința noastră este de a ne orienta spre comunitatea turdeană, de a promova sportul și educația prin sport, pentru că e un proiect care vine ca o continuare firească a CSS-ului și ne dorim ca voleiul turdean să înflorească.

R.:  Care este obiectivul pentru sezonul imediat următor?

C.P.: Suntem un proiect nou, dar noi ne-am propus ca obiectiv promovarea în liga A1 (n.r. primă ligă din România) și lansarea unor junioare din Turda la nivel mai înalt.

R.: Se va baza echipa și pe fete din zona Turzii?

C.P.: Acest lucru dorim să-l facem cât mai repede posibil, având în vedere că mereu se formau jucătoare, dar nu aveam o echipa profesionistă, unde puteau să rămână să joace mai departe.

R.: Cum veți încerca să atrageți și oamenii "simpli" spre volei?

C.P.:  Voleiul este un sport de familie, de la cel mai mic membru al familiei până la bunici, așa că vrem să aducem la sală cât mai multe familii și să fim o inspirație pentru toți. Vrem să mergem prin școlile Turzii. Vrem să se creeze un cadru pentru comunitatea turdeană să se adune în jurul fenomenului voleibalistic, sportul fiind o formă de educație foarte bună.

R.: Cum descrieți colaborarea cu celelalte cluburi din Turda (handbal și fotbal)?

C.P.: Handbalul are deja câțiva ani în care a evoluat excelent atât în campionatul național, cât și în cupele europene. La volei, deși proiectul este la început, are în spate un background al experienței mele în Italia și Brazilia, cele mai renumite școli de volei din lume. Eu vin cu know-how și plus valoare în proiect. Ceea ce mai trebuie să obținem este susținerea mediului privat în această inițiativă.

R.: De ce este nevoie pentru a crea un club solid de volei?

C.P.: Este nevoie de curaj, perseverență, seriozitate și caracter, caracteristici care eu și echipa mea le împărtășim. „Educație prin sport”!

R.: V-ați întors, după o carieră excepțională, la Turda. Cum vedeți aceasta nouă provocare ?

C.P.:  Mulțumesc, am avut o carieră frumoasă și doresc să împărtășesc aceste experiențe naționale și, mai ales, internaționale cu toți turdenii și cu toți românii. Provocare a fost și va fi mereu când este o schimbare în viața fiecărui om și bineînțeles și în viața mea este la fel. Sunt obișnuită cu provocări. Pentru mine este o alegere de a mă întoarce acasă și sunt foarte fericita și mândră ca sunt turdeancă.

R.: La ce sa ne așteptăm de la echipa de volei?

C.P.: Fiind la început de drum și de proiect, aș fi bucuroasă ca toți turdenii să fie alături de noi în toate momentele desfășurării competițiilor.

R.:  Ce mesaj aveți pentru turdenii iubitori de sport?

C.P.: Doresc mult să se alăture echipei și să-și dea seama că voleiul este o altă formă de educație, de disciplină și sănătate. Că valorile și mentalitatea împărtășite la volei pot să aducă beneficii și schimbări pozitive oricărei persoane.

sursă foto: Dan Bodea

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator