fbpx

Scrie un comentariu

manuel montoya

Selecționerul echipei naționale de handbal masculin a României, Manuel Montoya, a fost prezent astăzi la Turda, unde va petrece câteva zile, acesta urmând să fie în tribună și la partida de joi, dintre Potaissa și Dunărea Călărași. Spaniolul a acordat un interviu în exclusivitate pentru TurdaNews.

 

Întrebat de nivelul handbalului din țara noastră, Manuel Montoya a declarat: „La nivel de club, competiția națională stă destul de bine, sunt vreo cinci sau șase echipe de calitate. Apoi, văd jucători tineri, care ne dau speranțe. Știam că e un nivel bun aici, dar văzând partidele din această etapă, am văzut cu ochii mei acest lucru.”

Referitor la problemele echipei naționale, Montoya a declarat: „Una dintre problemele handbalului masculin românesc este faptul că au trecut mulți ani de când România nu s-a mai calificat la turneele finale. Este important pentru handbalul românesc ca echipa națională să se califice la un turneu final, să joace în competiții internaționale importante, jucătorii să simtă handbalul la cel mai înalt nivel. Nu cred că e o diferență mare între România și alte țări, dar în cazul României a trecut ceva timp de când nu a mai evoluat în competițiile internaționale. Lucrul ăsta le lipsește handbaliștilor, aceea încredere în forțele proprii la nivel înalt.”

Legat de nivelul jucătorilor, Montoya a declarat: „Sunt jucători români de valoare, nu vorbim despre cei din trecut, pentru că în trecut, România a avut jucători de excepție. Am avut privilegiul să văd jucători precum Stângă, Voinea, Buligan; dar și acum sunt jucători de un nivel bun, cum ar fi Șimicu sau Popescu, precum și alții, Sadoveac, Csepreghi etc. Nivelul este exigent în străinătate și de multe ori, chiar dacă ai un nivel bun în propria ligă, condițiile din străinătate sunt diferite. Trebuie să lupți pentru fiecare balon, poți să pierzi orice meci, e mult mai multă presiune.”

Legat de Potaissa Turda, selecționerul spaniol a declarat: „În lotul larg al naționalei, am contat și pe Thalmaier, care din păcate s-a accidentat în partida cu Universitatea Cluj și nu a mai putut face parte din lot pentru partidele cu Portugalia și Franța. Un alt jucător pe care îl am în vederi este Irimuș. Sunt și jucători tineri pe care vreau să îi acomodez cu atmosfera de la lot, într-o selecționată „B”, iar aici mă gândesc la Daniel Pop. Nu vreau doar să văd meciurile, vreau să stau puțin și pe lângă echipe, să văd ce fac jucătorii zi de zi, să vorbesc cu antrenorii, să văd meciuri pe viu și să trag concluzii. Sunt jucători buni în Turda, la fel cum sunt și în alte orașe. Vor veni și jucători noi la națională în acțiunile din decembrie și ianuarie.”

Montoya a ținut să mulțumească publicului pentru atmosfera creată la partida cu Franța: „Publicul la Cluj a fost incredibil, noi am făcut primele 20 de minute foarte bune, ajutați de atac, dar mai ales de paradele lui Popescu. Apoi, ni s-a cam terminat benzina, ținând cont și de calitatea francezilor. Partea a doua nu a fost una pe placul publicului, dar oamenii ne-au ajutat necondiționat, mai ales la final, când am văzut obiceiul de aici, când jucătorii s-au dus să dea mâna cu publicul. Oamenii au fost alături de jucători, alături de mine și ne-au ajutat tot meciul, e un sentiment ce te ajută în momentele complicate. Sper că și în meciul cu Lituania, publicul să ne ajute la fel, chiar dacă încă nu știm exact unde vom juca.”

Manuel Montoya (59 de ani) este născut la Barcelona și este dublu câștigător al Cupei EHF, cu echipa spaniolă Granollers.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator