fbpx

Icon Scrie un comentariu

adrian nap

Președintele PMP Turda, Adrian Nap, este un om dedicat casei lui, pentru că în opinia sa, orașul Turda este ”acasă”.

 

Ce v-ați propus să faceți pentru municipiul Turda, în calitate de președinte PMP Turda?

În calitate de președinte al organizației locale a PMP, mi-am propus să contribui pentru dezvoltarea localității și promovarea intereselor turdenilor. PMP Turda acționează constant în acest sens, avem discuții frecvente cu turdenii și apoi venim cu propuneri în Consiliul Local sau sesizăm ceea ce ne transmit alegătorii și turdenii, în general.

Asta ar fi pe partea administrativă. Pe partea politică, îmi propun să consolidez organizația locală, astfel încât încrederea populației să fie mai mare. Am fost considerați partidul-surpriză în 2016, când am reușit 13% la alegerile locale, în condițiile în care nu aveam oameni în administrația locală și nici nu aveam un parlamentar din zona noastră, și vreau să continuăm acest trend.

Care este cea mai mare realizare de până acum?

Cea mai mare realizare a noastră, spun a noastră pentru că la PMP noi lucrăm în echipă, este proiectul de reducere a impozitelor locale pe proprietate. Am fost singurul partid care, la alegerile locale din anul 2016, am avut acest punct în programul nostru electoral, am explicat cum se poate face și ulterior am reușit să convingem și alți colegi să ne susțină în acest sens (menționez că PMP Turda are doar 3 consilieri locali, dintr-un total de 21, iar pentru adoptarea unui proiect de acest gen erau necesare 11 voturi).

Este pentru prima dată când s-a făcut acest lucru! Mulți turdeni nu au crezut că se poate realiza. Însă, am fost consecvenți și am insistat pentru punerea în practică a acestui punct din programul nostru electoral, iar turdenii s-au convins ulterior că au plătit mai puțin decât în anul precedent.

Noi ne dorim să continuăm aplicarea acestei reduceri, până la diminuarea cu 20% a impozitului pe proprietate persoane fizice, așa cum aveam prevăzut în programul electoral, însă după cum spuneam, nu deținem o majoritate în Consiliul Local. Oricum, e important că am demonstrat turdenilor că avem soluții și că se putea realiza diminuarea impozitului pe proprietate, chiar dacă până acum nu s-a realizat niciodată acest lucru la Turda! În condițiile în care în 2020 ne vom bucura de o încredere mai mare, evident și reușitele noastre pentru turdeni vor fi mai multe!

Dar cel mai mare eșec?

Nu pot spune că am avut vreun eșec, pentru că eu încerc să transform evenimentele considerate a fi negative, în experiențe pozitive, din care învăț ceva. Poate, dacă e să recunosc, am avut decepții în momentul în care am înțeles cum fac unii politică, scăldându-se în minciună și ipocrizie. Îmi dau seama că eu nu pot face asta și stau și mă întreb dacă este ”de bine” sau ”de rău”. Eu cred că este ”de bine”...

Concret, îmi amintesc de colegii liberali din Consiliul Local Turda, care inițial au susținut candidatura mea pentru funcția de viceprimar (declarativ, în urma unor discuții avute), iar apoi l-au votat pe un consilier PSD. Atunci am înțeles că în politică există mult fariseism...

Însă, asta nu m-a împiedicat să lucrez în favoarea cetățenilor! Avem mai multe reușite decât PNL, care are 5 consilieri locali, în timp ce noi suntem doar 3!

Care este principalul dvs proiect politic?

Principalul proiect politic a fost acela cu reducerea impozitelor pe proprietate, pentru că am considerat că dacă avem soluția pentru a realiza acest lucru, în beneficiul turdenilor, trebuie s-o facem! Am mers pe principiul că cetățeanul a făcut suficiente sacrificii, acum e timpul ca clasa politică să se sacrifice și să găsească soluții pentru dezvoltarea localității, luând povara de pe umerii cetățeanului.

Am avut și avem și alte proiecte: înființarea unei societăți pe acțiuni, prin subscripție publică, care să asigure dezvoltarea infrastructurii turistice a localității (inclusiv prin participarea administrației locale); înființarea unei fundații al cărei scop să fie susținerea tinerilor merituoși, prin burse, plata studiilor, dezvoltare antreprenorială, susținerea performanțelor sportive etc, prin implicarea administrației locale (logistică), dar și a societăților comerciale interesate. Ambele proiecte ar putea aduce un plus în dezvoltarea localității.

În ce vă găsiți inspirația pentru politică?

Activitatea mea, ca antreprenor, implică lucrul cu oamenii. Practic, sunt în serviciul lor, încercând să le reprezint interesele, să le ofer soluțiile cele mai bune, în funcție de dorințele și așteptările lor. Această interacțiune cu oamenii s-a transferat și în activitatea mea politică. La PMP Turda suntem o echipă puternică, numeroasă, care discutăm și căutăm soluții pentru cetățeni. Poate nu suntem mari politicieni, poate nu facem gargară politică cum fac alții, dar e cert că știm să dialogăm cu oamenii, că știm să-i ascultăm, știm să le reprezentăm interesele și știm să căutăm soluții la problemele lor!

Ce reprezintă PMP pentru dumneavoastră?

PMP reprezintă pentru mine o oportunitate de a face ceva bun pentru comunitate, prin implicarea concretă în bunul mers al administrației locale și prin respectarea unor principii de bază, a-ți pune priceperea și cunoștințele în slujba cetățeanului fiind unul dintre ele. 

Pe de altă parte, pot spune că este un proiect politic în care ne putem demonstra valoarea umană și prin care să oferim o alternativă celor care s-au săturat de ”rotația” PSD cu PNL, pentru ca apoi să ajungă din nou dezamăgiți. 

Sursa foto: primariaturda.ro

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator