fbpx

Scrie un comentariu

Este director economic la SC Prival Ecologic Servis SA Turda, însă dincolo de cifre are o pasiune pentru gătit. Radio Cluj a realizat un interviu, în care Sanda Mihail și-a dezvăluit secretele pasiunii sale.

 

”Îi plac reţetele complicate şi provocările, aluaturile, croissantele, face unt, brânză şi delicatese. În urmă cu doi ani şi-a făcut un blog, numit „Chef la mine acasă”, urmărit de peste 30 de mii de utilizatori.”, este descrierea făcută de jurnalista Doina Borgovan, de la Radio Cluj.

Doina Borgovan: — De unde pasiunea pentru gătit şi când ai pornit aventura aceasta online?

Sanda Mihail: — În anul 2016. În ceea ce priveşte pasiunea pentru gătit, presupun că m-am născut cu ea. Când eram foarte mică, mă intrigau ingredientele, mirodeniile, făina, orezul; eram totdeauna cu mâinile în ele. Cumva o formă primitivă de a găti a existat încă din copilărie. Prima reţetă pe care cu încăpăţânare o făceam era îngheţata de fructe. Am găsit la mama acasă două cărţi de bucătărie cu o grafică extraordinar de frumoasă. Le-am citit din scoarţă în scoarţă. Atunci când eşti copil, nu există niciun impediment: dacă vrei să faci ceva, totul este posibil. Am scos vişine din damigeana de vişinată, dintr-o damigeană care cântărea cam 30 kg! Şi am făcut o îngheţată care, evident, nu putea fi comestibilă. Au ieşit nişte chestii urât colorate, de o culoare aşa tristă! Primul fel de mâncare cap-coadă pe care l-am făcut a fost o mâncare de cartofi gătită la cuptor.
Îmi place foarte mult bucătăria internaţională. Când am nevoie de o reţetă, caut şi mă documentez. Din păcate multe nu sunt în limba română. În plus, multe dintre ele sunt fără fotografii step by step. Şi am încercat să împărtăşesc cu alţii pasiunea pentru gastronomie, să împărtăşesc din experienţa mea.

Doina Borgovan: — Blogul tău (www.cheflamineacasa.ro) se bucură de mare succes, având în vedere că nici 2 ani nu au trecut de când l-ai lansat. Ai deja peste 33000 de urmăritori.

Sanda Mihail: — Mulţi spun că reţetele mele sunt explicite. Încerc să nu plictisesc cititorul, pentru că o reţetă prea lungă poate părea şi foarte complicată. Dar pe de altă parte, şi cele foarte scurte care sunt acum pe piaţă pot păcăli pe cel care doreşte să prepare, pentru că presupun şi o grămadă de tehnici care nu sunt arătate. Scopul meu este să nu fac pe nimeni să arunce ingredientele. Prin urmare nu ţin ingrediente secrete, nu ţin tehnici secrete, încerc să redau exact aşa cum am făcut.

Citește integral:

Sanda Mihail, chef amator pentru care bucătăria nu are secrete: Ştiu să fac aproape orice

 

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator