fbpx

Icon Scrie un comentariu

Nenad Savic

În 2011 a ajuns la Turda și de atunci este inima echipei Potaissa Turda. Chiar dacă este născut în Serbia, nu mai considerat „străin”. A evoluat în Serbia, Italia și România și nicăieri nu s-a simțit ca la Turda. Nenad Savic este căpitanul echipei turdene, unul dintre cei mai „inimoși” jucători din echipa lui Horațiu Gal. TurdaNews a stat de vorbă cu el pentru a vedea care sunt planurile sale de viitor.

 

Reporter: Cum ai ajuns la Turda?

Nenad Savic: Eu evoluam la Satu Mare și am jucat mai multe amicale cu Potaissa, cred că au fost vreo 10 meciuri. Am primit oferta de la Turda și ne-am înțeles foarte repede. De atunci, din 2011, sunt jucătorul Turzii.

R.: Ce ai aduce din Serbia la Turda?

N.S.: Cred că acea răutate pozitivă sârbească, acea luptă până în ultimul minut. Nu ne predăm niciodată. Fiecare meci durează 60 de minute, întotdeauna se poate mai mult.

R.: De ce crezi că sârbii au această răutate pozitivă, iar mulți dintre români nu?

N.S.: În primul rând e vorba de mentalitate. Noi, care venim de dincolo de graniță, vrem să arătam ce putem, vrem să ne arătăm cultura. Pe teren, în timpul meciului, nu am frate, nu am soră, pe teren dau totul. Deja la Turda sunt ca acasă, mă simt ca și la echipa la care am crescut.

R.: Ce ai de gând să faci după ce te retragi?

N.S.: Chiar nu știu. O să antrenez o grupă de copii, încă nu știu. Glumind puțin, să vedem când o să mă lase președintele Sâsâeac să mă retrag. Cert e că voi rămâne în Turda, în perioada următoare o să îmi cumpăr un apartament și voi rămâne cu familia în Turda.

R.: Cum se simte familia ta în Turda?

N.S.: Foarte bine, chiar excelent. Copiii sunt la școală aici, toți prietenii lor sunt aici. Cel mic s-a născut aici. La început a fost mai greu cu acomodarea, dar acum e foarte bine. Ne place mult.

R.: Ce îți place cel mai mult România? Dar cel mai puțin?

N.S.: Cel mai mult îmi plac oamenii, sunt exact ca și în Serbia, primitori și comunicativi. Nu îmi place termenul „imediat”. Nu înțeleg ce înseamnă „imediat”, 5 minute, 10 minute, o oră.

R.: Știm că ai doi copii, o să îi încurajezi să îți calce pe urme?

N.S.: Dacă vor să facă handbal, clar că o să îi ajut. Dar nu o să îi oblig, fiecare o să facă ce îi place, handbal, fotbal, nu contează. Cert e că o să îi îndrum să facă un sport.

R.: Potaissa se axează mult pe omogenitate în sezonul acesta. Crezi că putem repeta sezonul de anul trecut?

N.S.: Campionatul e deschis, celelalte echipe s-au întărit foarte mult, dar trebuie să ai puterea financiară să îți plătești jucătorii pe care i-ai adus. Noi avem un proiect pe doi ani, o să vedem exact unde suntem când începem jocurile. Noi am rămas la fel, nu avem probleme de omogenitate, grupul e închegat și suntem gata de luptă.Nenad%20familie

R.: Un pronostic pentru finalul sezonului?

N.S.: Cred că Dinamo sunt favoriți, iar CSM-ul e cam la același nivel. Potaissa Turda, HC Dobrogea Sud și Poli Timișoara sunt de asemenea echipe care pot face o figură frumoasă.

R.: La final, un mesaj pentru suporteri.

N.S: Să rămână exact la fel și așteptăm cu nerăbdare noua sală. Știu că, din păcate, unul dintre suporteri a decedat. Pe această cale, vreau să transmit condoleanțe familiei.

sursă foto principală: Action Foto/Mircea Roșca 

viamso feb2019

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Jcm Avatar
Spune ceva aici...
Renunță
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator