Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Interviu, Mihail Huta: „Suporterii sunt minunați , mai ales datorită felului în care își fac simțită prezența în sală”

kaufland 650x100 22.12

S-a născut la data de 21 ianuarie 1995 în Baia Mare și a venit la Turda în această iarnă, alături de Lucian Ignat. S-a integrat repede în echipa lui Horațiu Gal, fiind la datorie, ori de câte ori a fost nevoie de el. Mihail Huta are planuri mari în handbal și este extrem de bucuros că a ajuns la Turda, unde are oportunitatea de a evolua în Cupele Europene.

Reporter: Ce știai despre oraș înainte să ajungi aici?

Mihail Huta: Fiind situat în Ardeal și aproape de orașul meu natal, am trecut de multe ori prin Turda. Am vizitat de multe ori orașul, atât la juniori, cât și la seniori. Îl consider un oraș primitor cu oameni cumsecade, situat într-o zonă minunată. Am vizitat Salina Turda în trecerea mea și m-a impresionat. O consider emblematică pentru oraș.   

R.: Cum ai început să joci handbal?

M.H.: Am fost oarecum forțat de familia mea să merg la un antrenament de handbal, deoarece eu eram cu fotbalul și nicidecum nu voiam alt sport. După primul antrenament de handbal am zis că nu mai vreau nimic altceva, decât sa continui cu acest sport.

R.: Ai evoluat la mai multe echipe din Liga Națională. Cum ti se pare publicul de la Turda?

M.H.: Peste tot unde am fost am avut parte de un public plăcut, dar la Turda suporterii, indiferent de rezultat sunt la fel de înfocați și susțin până la final echipa, de aceea îi admir. De câte ori am jucat la Turda, aici vorbesc din postura de adversar, mereu simțeam că suporterii sunt pe cale „să intre” în teren la felul în care trăiau meciul .

R.: Care a fost prima ta impresie despre oraș?

M.H.: După cum ziceam și la prima întrebare, am fost impresionat atât de oraș cât și de oamenii din el. Chiar dacă este un oraș mic și liniștit, este un loc minunat în care să trăiești.

R.: Prima impresie despre staff și colegi.

M.H.: Am rămas plăcut impresionat de colectiv, atât colegii cât și staff-ul m-au primit foarte bine. Toți sunt profesioniști și fiecare își face treaba minunat.

R.: Ce așteptări ai de la acest final de sezon?

M.H.: Îmi doresc să terminăm campionatul pe o poziție cât mai bună, să jucăm finala în Cupa României și de ce nu, finala Cupei Challange. Ar fi o realizare mare, atât pentru mine, cât și pentru echipă. 

R.: Joci pe un post cu Nenad Savic și Dragoș Iancu, cum vezi concurența cu ei?

M.H.: Concurența e benefică, mai ales că amândoi sunt jucători cu experiență și la vârsta mea pot învață cate puțin de la fiecare.

R.: Ce hobby-uri ai în afară de handbal?

M.H.: Am 2 hobby-uri mari, jocurile pe calculator și airsoft-ul (un joc asemănător cu paintball-ul).

R.: Ce ai fi făcut dacă nu erai handbalist?

M.H.: Nu m-am gândit la o a doua opțiune deoarece din momentul în care am început să iubesc acest sport visul meu a fost să ajung handbalist și am muncit pentru a-l îndeplini, fără a mă mai gândi la altceva.

R.: Ce părere ai despre suporterii de la Turda?

M.H.: Suporterii sunt minunați , mai ales datorită felului în care își fac simțită prezența în sală. Susțin echipa orice s-ar întâmpla. Este important pentru o echipă să aibă parte de un public ca acesta, care să reprezinte al optulea jucător.

R.: Transmite un mesaj fanilor Potaissei.

M.H.: Va mulțumesc că ne susțineți și vă rog să o faceți în continuare tot așa pentru că sunteți incredibili. Avem mare nevoie de voi și vă promit că nu vă vom dezamăgi.  

sursă foto: arhivă personală


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Joi, 24 mai, ora 18.00:

Handbal, Liga Națională. Potaissa Turda - CSM București.

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...