Live Video
 

maxiprest mai2018

banner newdesign 28.04

Interviu Victor Soporan: „Nimeni nu a spus nimic de suporterii din Turda, care au fost super!”

kaufland 650x100 22.12

La doar 23 de ani este căpitanul echipei de fotbal, Sticla Arieșul Turda. Victor Soporan s-a născut în februarie 1993 și este unul dintre componenții de bază ai Sticlei Turda. Alături de Robert Szakacs formează unul dintre cele mai bune cupluri de fundași centrali din liga a patra. TurdaNews a stat de vorbă cu el, pentru a mai afla din secretele clubului turdean.


Reporter: Cum ai ajuns să practici fotbalul?

Victor Soporan: Asta e o întrebare care îmi aduce aminte de o perioadă frumoasă din viaţa mea. În primul rând, pentru a răspunde, trebuie să precizez că eu de la vărsta de 3 ani am fost plecat în Italia şi am locuit acolo păna la vârsta de 13 ani. În consecinţă, fotbalul l-am început la un club dintr-un orăşel din nordul Italiei, unde locuiam atunci. Totul a început la vărsta de 7 ani si jumătate. Persoana care m-a îndemnat să încep acest sport a fost tatăl meu, căruia îi şi mulţumesc pe această cale.

R.: Care a fost cel mai frumos moment din cariera ta? Dar cel mai urât?

V.S.: Am avut multe momente frumoase şi la fel de multe momente urâte în cariera mea. Dar, cel mai frumos a fost când am reușit să ajung de la juniori la echipa mare, Arieşul Turda. Dar nu pot să omit meciul cu U Cluj, care a fost o experienţă de neuitat, e o senzatie unică când joci pentru orașul tău, cu ataţia oameni în tribună, împotriva unei echipe ca U Cluj, indiferent la ce nivel joci.

Cel mai urât moment a fost atunci cănd nu puteam să plec de la echipa de liga a 3-a, pe atunci, FCM Turda (aceasta fiind aproape desfinţată cu toţi jucătorii plecaţi) din cauza unor oameni pe care îi pot cataloga ca fiind răi sau rău intenţionaţi, oameni ce se ocupau atunci de fotbalul turdean. Eu fiind un jucător de 20 de ani, venit de la juniori, nu puteam să plec la altă echipă, fără acordul lor, deoarece trebuia plătită o compensație pentru formarea mea (ţin să precizez că nici nu voiau să discute, doar bătaie de joc). Atunci a fost un moment foarte urât, chiar eram decis să renunţ total la fotbal. Şi nu doar eu am fost în situaţia asta, ci şi mulţi alţi tineri turdeni mai vechi ca mine în fotbal. Dar asta e, a trecut!

R.: Ce părere ai despre nivelul la care a ajuns fotbalul turdean?

V.S.: Depinde din ce punct de vedere privim. Dacă privim din punctul de vedere al performanţei nu pot avea o parere bună, nivelul e slab. Dar dacă privesc din punctul de vedere practic, momentan echipa este formată doar din jucători locali cărora le place fotbalul, sunt mândri că joacă pentru Turda și care nu joacă doar pentru bani, fără pic de mândrie. Asta e părerea mea.

R.: Cum vezi viitorul acestui centru de copii şi juniori, care o să fie la Turda?

V.S.: Am mare încredere în acest proiect, am asistat la câteva meciuri de juniori la turneul „Adrian Şomlea” şi m-am convins că avem nişte copii foarte talentaţi care au nevoie de sprijin de la antrenori, conducere și nu în ultimul rănd de la părinți. Pentru a avea performanță trebuie să fie un efort comun! Pe unii dintre antrenorii de la copii îi cunosc, şi știu că le place fotbalul foarte mult și le place meseria ce o fac. Toate astea mă fac să am încredere în proiect. Dar înca este mult de muncă și nu trebuie să ne mulțumim cu nivelul actual, unde se poate să aducem înbunatățiri.

R.: Unde crezi că va termina Sticla Turda acest sezon?

V.S.: Eu cred că Sticla Turda va termina pe podium. Obiectivul este locul 2 și cred că noi avem cele mai mari șanse să fim acolo, totul depinde numai de noi.

R.: Care este atmosfera în vestiar, toți jucătorii fiind din zona Turzii?

V.S.: Atmosfera este foarte bună, suntem o familie, ne ajutăm, ne sprijinim unul pe celalalt și glumim foarte mult. Este normal să mai apară și discuții sau certuri dar, mereu le rezolvam împreună și nu e nimic de durată.

R.: Referitor la meciurile contra Universității. Cum a fost să joci cu atâția suporteri pe stadion? Dar meciul de pe Cluj Arena?

V.S.: Pentru mine a fost o experiență grozavă; nu am mai jucat cu așa mulți suporteri în tribune. Înainte de meci am avut emoții dar m-am straduit să le stăpănesc. Nici nu ştiu ce să mai spun, am fost prins de meci și de atmosferă, încăt nu m-am prea concentrat asupra mea.

În schimb meciul de pe Cluj Arena, a fost un duș rece. A fost interesant şi nu credeam că o să ajung să joc pe un asemenea stadion, m-a impresionat. Dar totul a decurs prea repede; două meciuri cu U Cluj, unu după celălalt, sunt grele. Per total, pot spune că a fost ciudat, spun asta pentru că am avut parte de o bucurie mare, dar în același timp, înfrângerile la un aşa scor, pentru mine, sunt dureroase, mai ales că sunt fundaș central.

R.: Cum împaci facultatea cu fotbalul?

V.S.: Sincer şi eu sunt curios cum reuşesc. Mă cer de la profesori, încerc să recuperez, sau îmi coordonez orarul, astfel încăt să fiu liber când am antrenament sau meciuri intermediare. Se întamplă şi să lipsesc de la antrenament, dar recuperez la Cluj, merg la alergat, mai merg la fotbal pe sintetic. De multe ori, în special joia, termin orele la 14, iar la 16 avem antrenament la stadion şi fac tot posibilul să ajung, chiar dacă întarzii 5-10 minute. Am norocul că mă inţeleg bine cu profesorii şi facultatea unde sunt e deosebită, deci reuşesc să mă împart.

R.: Un mesaj pentru susținătorii fotbalului turdean?

V.S.: Mesajul meu este că aştept pe toată lumea la stadion în numar cât mai mare. La modul cel mai serios spun asta, pentru că ne ajută şi pe noi când vedem lume în tribune, ne stimulează. La meciul cu U Cluj de acasă, toată lumea a lăudat galeria lui U Cluj, dar nimeni nu a spus nimic de suporterii din Turda, care au fost super!

R.: Alături de Robert Szakacs, alcătuiți unul dintre cele mai bune cupluri de fundași centrali. Care este secretul?

V.S.: Nu cred că e nici un secret. Cu Robi joc împreună de căţiva ani, ne întelegem foarte bine si în viaţa extra sportivă, iar în teren avem încredere maximă unul în celălalt, ceea ce e foarte important la fundaşi. Ne coordonăm bine și foarte important: vorbim mult în teren. Cred că asta e tot.

R.: Ce ți-ai propus pe plan individual în acest sezon?

V.S.: Mi-am propus să muncesc mai mult din punct de vedere fizic, să învăţ şi să mă perfecţionez acolo unde nu dau randament şi sper, şi cu ajutorul colegilor mei, să reuşim să aducem mai multă lume la stadion. Şi cel mai important să ajut echipa cu tot ce îmi stă în putinţă. Îmi este tare dragă echipa, atmosfera din vestiar și tot ce înseamnă fotbal turdean. Hai Sticla!


 

LIVE VIDEO pe TurdaNews:

Sâmbătă, 26 mai, ora 18.00:

Fotbal. Olimpia Gherla - Sticla Arieșul Turda.

Dacă îți place să știi tot ce se întâmplă în Turda și Câmpia Turzii, dă-ne un LIKE! 

loading...