marian morar
m install
nello construct

Mihai Szeplekan: „Am fost cu o firmă importantă, de energizante, în zona Turzii pentru a căuta teren de investiţie”

zamblau eugen

Mihai Szeplekan este unul dintre puţinii consilieri judeţeni care umblă efectiv în teritoriu, indiferent că e vorba de localităţi din nordul judeţului, din sud sau din zona montană. Astfel, a ajuns să cunoască mulţi consilieri locali, din cătune pe unde n-a ajuns picior de consilier judeţean, neuitând să-i sune, respectuos, de fiecare dată când îşi aniversează ziua de naştere, de exemplu. Şi nu e vorba numai de consilieri locali sau doar de membrii ai partidului său.

 

Consilierul judeţean PNL spune că în ultima vreme s-a ataşat mai mult de zona Turda – Câmpia Turzii.

Reporter: Din nou la Turda, din nou în zonă… Data trecută aţi vorbit despre taxa de salubritate şi aţi rugat oamenii să vă contacteze. Au fost ceva reacţii?

Mihai Szeplekan: M-au contactat mulţi oameni. Unii chiar pe stradă, când eram prin zonă (râde). Alţii mi-au trimis emailuri, care-mi confirmă faptul că adoptarea taxei de salubritate s-a făcut un pic în pripă. Oamenii nici măcar nu înţeleg despre ce e vorba. Consider că trebuia explicat mai clar ce se doreşte. Oricum, sunt interesat de problemele zonei, de problemele oamenilor de aici şi vreau să mă implic, atât cât pot, atât cât îmi stă în putere, să-i ajut şi chiar să rezolv o parte din aceste probleme sau măcar să contribui la rezolvarea lor.

Reporter: Ce alte probleme aţi mai sesizat?

Mihai Szeplekan: Oamenii au probleme cu locurile de muncă. Pe acest fond, a apărut şi vestea cu desfiinţarea spitalului din Câmpia Turzii. Din nou tot ca o informaţie "căzută din cer" şi care nici măcar nu a fost explicată oamenilor, de parcă guvernarea nu trebuie făcută în beneficiul lor. Nu sunt de acord cu desfiinţarea sau comasarea celor două spitale şi nu văd de ce nu ar putea funcţiona în continuare ca două entităţi separate. În fond, chiar şi în varianta asta, ar putea colabora, dacă asta se doreşte, adică un act medical şi servicii cât mai bune pentru cetăţean, nu? Nu cred că cele două administraţii ale spitalelor n-ar putea colabora, în beneficiul bolnavilor. Am înţeles că sunt probleme în ambele spitale, dar să vii şi să desfiinţezi spitalul din Câmpia Turzii, mai ales după ce cei de acolo s-au străduit şi chiar au făcut sacrificii să fie un spital performant, nu cred că e soluţia bună. Cred că oamenii trebuie lăsaţi săşi facă treaba, nu să fie stresaţi din nou că li se desfiinţează locurile de muncă sau alte decizii de acest gen, care afectează viaţa oamenilor.

Reporter: Bine, de vorbit se poate vorbi, dar v-aţi gândit la soluţii pentru rezolvarea problemelor pe care vi le sesizează oamenii?

Mihai Szeplekan: Normal că m-am gândit. Altfel, nu m-ar interesa ce probleme au. Eu îi ascult pe oameni, le vorbesc, dar vreau şi să constate singuri că îi înţeleg şi chiar vreau să-i ajut. Vă dau un exemplu: recent am fost în zonă cu reprezentanţii unei mari companii de energizante din Europa, de fapt cea mai mare firmă, pentru a identifica un teren pe care ulterior să se construiască o fabrică de energizante. Din câte am înţeles ar fi vorba de 200-300 de locuri de muncă. Am văzut mai multe suprafeţe, urmează să vadă şi altele, însă problema pe care o întâmpină majoritatea investitorilor străini este lipsa infrastructurii (drumuri, gaz, curent etc) şi acest lucru poate constitui un impediment în realizarea investiţiei.

Reporter: Şi despre ce firmă e vorba, că deja ne-aţi făcut curioşi?

Mihai Szeplekan: Câte firme de băuturi energizante cunoaşteţi? Vă spun că este cea mai importantă şi cea mai mare. Nu pot să vă dau numele pentru că trebuie păstrată o anumită discreţie.

Reporter: Dar de ce aţi venit în zona Turda – Câmpia Turzii?

Mihai Szeplekan: Cum am mai spus şi în multe alte rânduri, ştiţi că m-am ataşat de această zonă, am fost la şedinţe de Consiliu Local, la biserici (indiferent de cult), m-am întâlnit cu oamenii şi multe altele, dar şi datorită faptului că această zonă a rămas puţin în urma zonei spre Gherla-Dej, unde s-au realizat investiţii importante şi unde a venit un lider mondial în telefonie mobilă şi reprezentantul unei firme de mobilă, foarte cunoscut. Consider că şi această zonă trebuie să atragă investitori, pentru crearea locurilor de muncă.

 

Reporter: Haideţi să abordăm un pic şi latura politică, mai ales că recent a existat un conflict în organizaţia locală a PNL Turda. Cum vedeţi problema, în calitate de vicepreşedinte al PNL Cluj?

Mihai Szeplekan: Simplu! Deputatului Pop Virgil îi vom vota un Birou interimar, cu Virgil Pop preşedinte interimar, care va convoca Adunarea Generală a organizaţiei Turda, unde se va vota un nou Birou statutar al acestei organizaţii. Mi-aş dori ca PSD Turda să susţină candidatura la funcţia de primar a candidatului PNL, respectiv pe cea a deputatului Virgil Pop.

Reporter: Şi la Câmpia Turzii?!

Mihai Szeplekan: Organizaţia locală va lua o hotărâre asupra persoanei căreia i se va da mandatul de consilier local (n.r. în urma decesului consilierului local Iosif Şandor), următorul pe listă fiind preşedintele PNL, avocatul Dorin Lojigan, un om în care eu cred foarte mult şi îmi menţin declaraţiile de până acum, că este cel mai bun preşedinte de organizaţie municipală a PNL din întreg judeţul.

Reporter: 2012 nu e numai subiect de film, e şi anul în care va avea loc o bătălie electorală. În acest moment, ce vă doriţi de la anul 2012?

Mihai Szeplekan: Am mai spus şi o repet: îmi doresc să ajung vicepreşedintele Consiliului Judeţean. Cred că am ajuns să cunosc problemele judeţului destul de bine, sunt tânăr şi am putere de muncă şi chiar vreau să fac ceva pentru oameni!

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 74 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole:

AdSense grafic right 2