fbpx

Scrie un comentariu

Administraţia locală deţine 7 hectare de teren în zona Salinei Turda, obiectiv modernizat recent cu circa 6 milioane de euro, şi intenţionează să realizeze aici trei complexuri de cazare.

 

Intenţia Primăriei este de a intra într-o afacere hotelieră, prin asociere cu un investitor privat serios. În acest sens, oficialii administraţiei locale sunt dispuşi să intre în afacere cu terenul, dar şi cu o participaţie financiară, astfel încât noua investiţie să fie realizată printr-un parteneriat public-privat. Deocamdată, problema reţelelor de apă şi canalizare a fost rezolvată şi urmează să se prelungească doar conducta de gaz. Primarul Tudor Ştefănie a confirmat pentru Ziua de Cluj că în prezent se lucrează la Planul Urbanistic Zonal (PUZ), pentru ca în toamnă să se lanseze licitaţia păentru găsirea unui investitor privat, interesat de dezvoltarea complexurilor de cazare.

 

“Ne-am propus să facem ceva special. Nu vrem imobile individuale, înghesuite şi neplăcute la vedere. Planul este să construim nişte complexuri colective, pentru un agrement de calitate. Terenul de care dispunem va putea găzdui maxim trei hoteluri, care să ofere servicii cât mai bune pentru clienţii interesaţi de turismul balnear. Am ales să facem noi acest PUZ tocmai pentru că ne dorim ca zona să arate deosebit. Nu vreau să concesionez nimic pentru că aşa nu voi avea nici o garanţie că proiectul va funcţiona conform scopului pentru care a fost propus. Administraţia locală este acţionar majoritar la societatea Salina Turda Durgău. Tot aşa, ar putea deveni unul din acţionarii complexului hotelier pe care vrem să-l dezvoltăm. Intrăm într-o asociere atât cu teren, cât şi cu bani. Pentru că, din poziţia de partener, putem avea certitudinea că acest proiect se va transforma în ceea ce ne-am propus. în cazul în care partenerul nostru privat nu va mai putea să-şi continue angajamentul financiar, atunci noi vom putea să-l obligăm să ne cedeze acţiunile sale, desigur, la valoarea pieţei, urmând să ne continuăm proiectul fie cu un alt partener, fie pe cont propriu”, a spus Ştefănie pentru sursa citată.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate