fbpx

Scrie un comentariu

La Turda nu sunt fonduri pentru organizarea cursurilor de recalificare a şomerilor. Dacă doresc să urmeze o specializare pe durata acordării indemnizaţiei de şomaj, turdenii trebuie să meargă la Cluj pentru acest lucru pentru că doar AJOFM Cluj mai are fonduri pentru astfel de activităţi.

 

Mihai Hădărean consilier în cadrul ALOFM Turda spune că se repetă situaţia de anul trecut , iar la Turda şi Câmpia Turzii nu au venit fonduri pentru cursuri de reconversie profesională deşi există cerere în special în meseriile cu căutare pe piaţa forţei de muncă: agent de pază, prestări servicii şi operator bază de date.

 

Agenţia Judeţeană de Ocupare a Forţei de Muncă Cluj organizează cursuri prin intermediul Centrului Regional de Formare al Adulţilor , unde pot participa şi şomerii din zona noastră, transportul este asigurat iar în final se primesc diplome avizate de minister şi sunt recunoscute la nivel naţional.

 

În ceea ce priveşte rata şomajului, la Turda aceasta a ajuns la finele lunii aprilie la 5,2%, iar la Câmpia Turzii atinge 5,9%.

Citește-ne pe Google News TurdaNews

viamso mesaj fb

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate