marian morar
m install
nello construct

ITM Cluj a finalizat ancheta de la Bechtel: disponibilizări ilegale!

zamblau eugen
floris

Disponibilizările au fost făcute fără respectarea normelor prevăzute în Codul Muncii , iar concedierea colectivă nu a respectat procedura impusă de lege, aceasta conţinând vicii care pot atrage anularea ei de către instanţele de judecată. Acestea sunt doar câteva din concluziile anchetei finalizate în aceste zile de inspectorii de muncă.

 

Inspectoratul Teritorial de Muncă Cluj monitorizează societăţile comerciale care disponibilizează lucrători prin concediere colectivă. Acţiunea presupune parcurgerea unei proceduri prevăzută de Codul Muncii şi Contractul Colectiv Unic la Nivel Naţional .

 

"Această procedură prevede respectarea din partea angajatorilor a etapelor şi termenelor prevăzute de lege cu scopul de a proteja drepturile salariaţilor la preaviz, la consultanţă în vederea reconversiei profesionale şi a acordării integrale a sumelor reprezentînd salarii compensatorii conform cu prevederile contractului colectiv la nivel naţional", spune Emilian Roşca directorul coordonator al ITM Cluj.

 

Potrivit inspectorilor de muncă, Bechtel avea obligaţia de a furniza partenerilor de dialog social informaţii relevante cu privire la criteriile reale avute în vedere şi cele prevăzute în contractele colective de muncă aplicabile, pentru stabilirea ordinii de prioritate la concediere. În plus, angajatorul are obligaţia ca “informarea să se facă într-un moment, într-un mod şi cu un conţinut corespunzător pentru a permite reprezentanţilor angajaţilor să examineze problema în mod adecvat şi să pregătească dacă este cazul consultarea’’. Au mai fost ignorate şi dispoziţiile cu privire la consultarea sindicatelor pentru găsirea unor soluţii comune.

 

Ai imagini sau informaţii care ar putea deveni o ştire? Trimite-ne un mesaj pe Whatsapp 0744694876
awe infra
ubitech
viamso
Abonează-te
Anunță-mă de
guest

0 Comentarii
Inline Feedbacks
Vezi toate comentariile
Abonează-te la site-ul de știri prin email

Introdu adresa de email pentru a te abona la acest site de știri și vei primi notificări prin email când vor fi publicate articole noi.
Astfel, alegi ce să citești, când să citești și nu ratezi nimic care ar putea fi important pentru tine!

Alătură-te celorlalți 73 de abonați.

transilvania impact

restaurant potaissa

ca aries turda

Aeroportul Cluj

Ultimele articole: