fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

Preşedintele Agenţiei pentru Implementarea Proiectelor şi Programelor pentru IMM-uri, Cristian Haiduc, a fost invitat în această seară la televiziunea NCN Cluj (se recepţionează şi în zona Turda - Câmpia Turzii). Originar din Câmpia Turzii, Cristian Haiduc va fi prezent mâine la o sesiune de informare şi prezentare a Programelor pentru IMM-uri şi a măsurilor adoptate de Guvern pentru sprijinul mediului de afaceri, care va avea loc la Cluj Napoca.

 

Întâlnirea va avea loc în sala Mare a palatului Administrativ, de la ora 11.00 şi la ea va participa şi Secretarul de Stat în Ministerul Economiei, Irinel Cristu. De asemenea, pe lângă prefectul Florin Stamatian, la întâlnire au fost invitaţi oameni de afaceri, parlamentari de Cluj şi reprezentanţi ai autorităţilor locale.

 

În această seară, la NCN TV, Cristian Haiduc a făcut referire la o parte din discuţiile care vor avea loc mâine. Astfel, Haiduc susţine că se va implementa un program de dezvoltare a antreprenoriatului, destinat tinerilor, adică absolvenţilor de liceu sau facultate. Acest program e destinat atât celor care vor să-şi facă o societate, cât şi celor care au o societate cu o vechime mai mică de 2 ani de la înfiinţare. Programul cuprinde două etape: prima - formarea antreprenoarială, a doua - intrarea în program.

 

Se poate obţine o finanţare de până la 100.000 de lei şi cu finanţarea a 70% din bugetul investiţiei. Bugetul programului va fi de 6 milioane de lei. "Nu sunt foarte mulţi bani, din păcate, la nivel naţional", a precizat Cristian Haiduc. deocamdată, programul e în fază de proiect şi va deveni oficial după publicarea în Monitorul Oficial. Înscrierea sau informaţiile suplimentare se pot obţine de pe site-ul agenţiei: http://www.aippimm.ro. Acest program, denumit Start Up, va beneficia de o garanţie de 80% la eventualele credite luate de tinerii antreprenori. "La început de drum e greu să-ţi dea o bancă credit, pentru că nu ai cu ce garanta. Noi vom garanta 80% din credit. Vom căuta un partener bancar pentru asta", a mai spus preşedintele AIPPIMM.

 

Alt proiect, care vizează IMM-urile din zona comerţului şi a serviciilor, le oferă acestora posibilitatea accesării unor fonduri pentru achiziţia de utilaje, echipamente, IT etc. iar alt proiect e adresat meşteşugarilor şi persoanelor care activează în zona artizanatului. Se poate oferi maxim 50.000 de lei şi până la 90% din investiţie. Amănunte despre aceste programe se pot obţine şi de pe site-ul AIPPIMM, menţionat mai sus.

 

În ceea ce priveşte sprijinul Guvernului pentru sprijinul mediului de afaceri, Cristian Haiduc spune că măsura scutirii de la plata unor impozite pe o perioadă de 6 luni pentru angajatorii care iau şomeri este o măsură bună. El a mai spus că aplicarea impozitului minim nu a fost nbeapărat o măsură proastă, pentru că majoritatea societăţilor închise erau societăţi care, de fapt, nu funcţionau. "S-a curăţat puţin mediul de afaceri", a spus Haiduc, precizând că nu poate face o radiografie exactă atâta timp cât nu are datele exacte privind această situaţie, datele putând fi oferite de cei de la Ministerul de Finanţe.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate