fbpx

PSDTurda Ciortea 30iulie

WhatsApp Image 2020 07 30 at 14.56.02 1

Banner 1 Turda News HD

Banner 1 Turda News HD

CristianMatei 28iul

CristianMatei 28iul

Avram Gal

Adrian Mischian PMP Campia Turzii

Adrian Mischian PMP Campia TUrzii

Scrie un comentariu

Comisarii Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Consumatorilor au amendat comercianţii de haine second hand, pentru nereguli privind vânzarea de haine uzate şi nedezinfectate.

 

Ei au verificat luna trecută, 527 de operatori economici, iar pentru neregulile constatate, au aplicat amenzi, în valoare de aproximativ 623.300 de lei. Totodată, au fost oprite definitiv de la comercializare produse în valoare de 218 lei şi au fost oprite temporar de la comercializare produse în valoare de 424.433 lei.

 

Comisarii le atrag atenţia clienţilor să nu cumpere haine second hand de pe stradă sau de la tarabe, ci doar din magazine specializate şi să verifice ca produsele să nu fie degradate, rupte, murdare sau pătate. De asemenea, cumpărătorii trebuie să se asigure că hainele sunt însoţite de documentul care certifică curăţarea, dezinfecţia şi dezinsecţia acestora de către firme specializate în domeniu. Dacă produsele nu sunt însoţite de actul certificator, există riscul de a contacta diverse infecţii şi micoze.

 

Comercianţii trebuie să respecte câteva reguli de bază: cerinţele de introducere pe piaţă, comercializare şi distribuire gratuită; obligativitatea sortării lunare a hainelor; evidenţa lunară scrisă a intrărilor şi ieşirilor produselor; respectarea prevederilor legale în cazul promoţiilor.

WhatsApp Image 2020 04 18 at 15.32.20

banner caribic 012019

Se încarcă comentariul... Comentariul va fi reîmprospătat ulterior 00:00.

Fii primul care comentează.

Spune ceva aici...
Log in with ( Te înregistrezi pe site? )
sau postează ca vizitator

Echipa TurdaNews

Gelu FLOREA
Manager/Jurnalist
Daciana DERDA
Jurnalist
Florin CRIȘAN
Jurnalist
Alexandra MOCEAN
Jurnalist
Eugen POP
Jurnalist
Iulia FLOREA
Administrativ/Contabilitate